Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Darmkankercongres Tijd voor verandering
10 maart 2018

Maart is darmkankermaand. Met dit darmkankercongres is er extra aandacht voor mensen die leven met darmkanker. Tijdens het congres zijn er presentaties over de nieuwste behandelmogelijkheden en is er volop aandacht voor het leven naast de behandeling.

Programma

09:30 – 10:00 uur: Ontvangst met koffie/thee.

10:00 – 10:05 uur: Huishoudelijke mededelingen | Jolien Pon (SPKS / Darmkanker Nederland i.o.).

10:10 – 10:30 uur: Opening | André Willems (SPKS / Darmkanker Nederland i.o.).

10:30 – 10:45 uur: Werkgroep Inbreng Wetenschappelijk Onderzoek (WIWO) | Anjo van Heijst (SPKS / Darmkanker Nederland i.o.).

Wetenschappelijke presentaties
11:00 – 11:25 uur: Nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van darmkanker met medicijnen | Prof. Henk Verheul, medisch oncoloog (VU Amsterdam).

11:30 – 11:55 uur: De patholoog en zijn microscoop spelen een belangrijke rol bij de diagnose van darmkanker en de keuze voor behandeling | Dr. Wilma Mesker, research projectleider (Leiden UMC). Bij de diagnose van darmkanker wordt standaard een stukje tumorweefsel microscopisch bekeken door de patholoog. Onderzoeker dr. Wilma Mesker heeft aangetoond dat het beoordelen van de lokale omgeving van de tumor onder de microscoop belangrijke en nieuwe informatie oplevert. Met deze extra informatie kan het ziektebeloop van de patiënt beter worden voorspeld en de behandeling (wel of geen chemo na een darmkankeroperatie) beter op de individuele patiënt worden afgestemd.

12:00 – 12:25 uur: Endeldarmkankeroperaties, nu en in de toekomst | Drs. Dennis Schaap, arts/onderzoeker (Catharina Ziekenhuis). Dennis Schaap van het Catharina Ziekenhuis zal uiteenzetten hoe endeldarmtumoren worden verwijderd door middel van chirurgie. In drie Nederlandse ziekenhuizen waaronder het Catharina Ziekenhuis, wordt op dit moment een baanbrekende techniek om endeldarmkanker te behandelen ingezet. Een fluorescerende stof in de patiënt maakt tumoren zichtbaar, waardoor chirurgen kankercellen nauwkeuriger kunnen opsporen en verwijderen.

Het leven gaat door
11:00 – 11:25 uur: Kanker en werk | Machteld de Bont (Algemeen Directeur Care for Cancer). Na de diagnose kanker aan het werk blijven of moeten verzuimen? Na lange tijd weer re-integreren of misschien niet meer terug kunnen of willen naar je oude baan? We staan stil bij wat de huidige stand van zaken rondom kanker en werk is en waar de juiste informatie over vragen die er zijn kan worden gevonden.

11:30 – 11:55 uur: Casemanagement | Machteld de Bont (Algemeen Directeur Care for Cancer). Care for cancer biedt ondersteuning aan mensen na de diagnose kanker door oncologieverpleegkundigen die in de thuissituatie consulten bieden. Daarin staan de vragen van de cliënten centraal. Wat kan deze ondersteuning voor je betekenen? Voor welke vragen kun je bij Care for cancer terecht?

12:00 – 12:40 uur: Mindfulness en kanker | Lisanne van Sonsbeek (MyHeartMoves). Het navigeren door alle zorgen en angsten rondom kanker is vaak een enorme uitdaging.  Veel mensen ervaren rusteloosheid, stress, angst en depressie. Lisanne van Sonsbeek geeft je in deze workshop handvaten om hiermee te leren omgaan en meer rust en ruimte te creëren. Met MyHeartMoves brengt zij mensen weer in contact met hun lijf en helpt hen vertrouwen op te bouwen, zowel in henzelf als in het leven.

12:30 – 14:00 uur: Lunchbuffet

14:00 – 15:00 uur: Lotgenotencontact, discussie in kleine groepjes aan de hand van 3 stellingen.

14:00 – 15:00 uur: Meet en greet voor vrijwilligers van Darmkanker Nederland i.o. en zij die belangstelling hebben dit te worden.

15:15 – 16:00 uur: Napraten

Locatie

Het congres vindt plaats bij:
Eenhoorn Meeting Center Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH Amersfoort
Route
Station Amersfoort CS bevindt zich op slechts 84 voetstappen van de Eenhoorn.
Via de navigatie: Barchman Wuytierslaan 2 om terecht te komen bij de parkeerplaats van de Eenhoorn.
Parkeren
Het tarief voor het parkeren bij Eenhoorn Amersfoort is € 1,- per 25 minuten. Het maximale dagtarief is € 15,-.

Aanmelden

Donateurs nemen gratis deel aan het congres. Introducés betalen € 15,-.
Klik hier om aan te melden voor het darmkankercongres.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.