Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Fotoarchief

Hier staan foto’s van de vrijwilligers van SPKS in actie.

Maag-/slokdarmweek 22 – 26 januari 2018

Van 22 tot en met 26 januari was er extra aandacht voor mensen die leven met maag- of slokdarmkanker. SPKS is verheugd met het aantal ziekenhuizen dat heeft meegedaan. In de deelnemende ziekenhuizen waren bijeenkomsten voor patiënten met informatie over behandelingen, nieuwe ontwikkelingen en tips over voeding. Hieronder vind je een terugblik.

Maag-/slokdarmweek bij AMC Amsterdam • 2 februari 2018

Het was een informatieve middag bij AMC Amsterdam. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van chemotherapie, radiotherapie, chirurgie en de behandeling bij slokdarmkanker werden besproken. Patiënten en naasten konden hun vragen stellen aan medisch specialisten, diëtisten en verpleegkundigen. En aan ervaringsdeskundigen, want namens SPKS waren Marianne, Bert en Hans aanwezig.

Marianne bij de SPKStafel om informatie te geven.

Bert in gesprek.

Maag-/slokdarmweek bij Erasmus MC Rotterdam • 25 januari 2018

Er was veel belangstelling voor de maag-/slokdarmbijeenkomst in Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst waren ongeveer 150 mensen aanwezig. Twee artsen gaven informatie en aansluitend vertelden twee patiënten hun ervaring. Namens SPKS waren Marion, Bert, Leo en Suus aanwezig. Patiënten konden hun vragen stellen aan de SPKS-vrijwilligers. De vrijwilligers kijken terug op een mooie bijeenkomst.

SPKS-vrijwilligers Bert (links), Leo (midden) en Suus (rechts). Foto gemaakt door Marion Claes.

Maag-/slokdarmweek bij Reinier de Graaf Gasthuis in Delft • 23 januari 2018

Ook tijdens de bijeenkomst bij Reinier de Graaf Gasthuis werden interessante lezingen gegeven. Namens SPKS was Bert aanwezig om vragen van patiënten en andere betrokkenen te beantwoorden.

Johp in gesprek. 

Bert bij de SPKSstand.

Maag-/slokdarmweek bij Maasstad Ziekenhuis/OOK Centrum Rotterdam • 23 januari 2018

Op 23 januari vond de Meet & Greet Slokdarmkanker in het OOK Centrum Rotterdam plaats. Het was een leuke bijeenkomst: er was van alles te proeven. Speciaal voor mensen die smaakverandering hebben. En er was een workshop ontspanning. Ook kregen patiënten informatie van SPKS-vrijwilligers Marion en Leo.

Marion (links) en Leo (rechts). Foto gemaakt door Krystle Stok.

Maag-/slokdarmweek bij UMC Utrecht • 23 januari 2018

Tijdens de bijeenkomst in UMC Utrecht werden interessante presentaties gegeven. Onder meer over palliatieve zorg, behandeling Barrett, vroegcarcinoom en behandelingen met snijden, branden of bevriezen. Ook werd het werk van de patholoog in woord en beeld gebracht.
Vanuit SPKS waren Teunie, Frieda en Marianne aanwezig. Ook waren er vier buddy’s. Sommige mensen vroegen om een buddy en meldden zich aan voor ondersteuning. Er was iemand die bijna geen stem meer had. Zij was blij met onze decemberuitgave van Doorgang, waarin stond wat je daar aan kunt laten doen. Ook het verhaal over de zoektocht naar geschikte voeding bevatte voor een lotgenoot belangrijke informatie. Een mooie en waardevolle bijeenkomst.

Lotgenoot en Carlo Schippers (organisator, verpleegkundig specialist) met elkaar in gesprek. Foto’s gemaakt door Marianne Jager.

Frieda en Teunie bij de SPKSstand.

In gesprek met prof.dr. Richard van Hillegersberg.

Koninklijke onderscheiding voor Joke Leemhuis • 26 april 2017

Joke Leemhuis ontving vandaag de Koninklijke onderscheiding op het Stadhuis van Groningen.

Joke Leemhuis en burgemeester Den Oudsten van Groningen. Foto gemaakt door Erik van Fotografie Vos.

Joke Leemhuis. Foto gemaakt door Marianne Jager.

Burgemeester Den Oudsten reikt vijftien lintjes uit.

Slokdarmbijeenkomst AMC • 3 maart 2017

De slokdarmbijeenkomst in het AMC was een informatieve middag. Tijdens de bijeenkomst werd ingegaan op de behandeling bij slokdarmkanker en de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van chemotherapie, radiotherapie en chirurgie.

Bert Abbas in gesprek met hulpverlener. Foto gemaakt door Marianne Jager.

Leidse slokdarmdag • 4 februari 2017

Op 4 februari 2017 vond bij LUMC de derde Leidse slokdarmdag plaats. Patiënten en naasten kregen informatie over medisch en psycho-sociaal herstel. Verder vond er een paneldiscussie plaats, waarbij een chirurg, maag-darm-leverarts, radiotherapeut, medisch oncoloog en een diëtiste antwoord gaven op vragen. Zeer succesvolle slokdarmbijeenkomst met vooruitzicht op buddy-zorg.

Derde Leidse slokdarmdag. Foto’s gemaakt door Henk Hartgrink, LUMC.

Slokdarmkankerweek • 24 januari 2017

Van 23 tot en met 27 januari vond de slokdarmkankerweek plaats. In deze week hebben ziekenhuizen verschillende bijeenkomsten georganiseerd om aandacht te besteden aan slokdarmkanker en de gevolgen ervan. Enkele foto’s om een beeld van deze week te geven.

Carlo Schippers, UMC Utrecht. Foto gemaakt door Marianne Jager.

Ben Meerwijk in de SPKS-stand. Foto gemaakt door Marianne Jager.

AMC congres voor verpleegkundigen • 20 januari 2017

SPKS was er bij tijdens het congres voor verpleegkundigen in het AMC.

Van links naar rechts: Arife Holbein, Theo Elzinga en Bert Abbas. Foto gemaakt door Marianne Jager.

Stomadag • 5 november 2016: lang, druk en succesvol

“De Stomadag was een lange, drukke en succesvolle dag. We hebben veel gesprekken gevoerd met bestuursleden en leden over mogelijke samenwerking.”
Theo

Stieneke Visser en coördinator Theo Elzinga

Geslaagde vrijwilligersdag

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde vrijwilligersdag 5 oktober in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur.

SPKS op de ‘(Be)leef OOK-middag’

Zaterdag 24 september waren Theo Elzinga en Angela de Vreught met een stand van SPKS en Leven met darmkanker op de ‘(Be)leef OOK-middag’. Optimale ondersteuning bij kanker.

We kunnen terugkijken op een vruchtbare middag. We hebben veel contacten gelegd met zowel patiënten, bezoekers uit de medische hoek als met vertegenwoordigers van andere kankerpatiëntenorganisaties. Theo heeft zijn netwerk als coördinator Leven met darmkanker meer inhoud kunnen geven.

Voorlichting aan AMC Slokdarmonderzoekgroep

Vandaag zijn Marion, Bert, Cees en ik (Marianne) te gast geweest in het AMC. Dat was een vruchtbaar contact. De meeste aanwezigen wisten niets af van ons bestaan.

Ze leken wel geïnteresseerd om ook met buddy’s te gaan werken. Ze bemerkten dat daar behoefte aan is. Ze gaan onderling daarover praten.

(De AMC Slokdarmonderzoeksgroep bestaat uit MDL-artsen, arts-onderzoekers, onderzoeksverpleegkundigen en doktersassistenten.)

VUmc slokdarmbijeenkomst • 1 september 2016

Marion, Ben, Bert en Marianne waren vandaag in de VU, slokdarmbijeenkomst. De collegezaal zat vol. Ik weet niet hoeveel mensen erin zaten: 120 of 150 stuks. Veel belangstelling voor ons. Marianne mocht op uitnodiging ook nog even in het kort iets vertellen over onze stichting, wat wij voor de mensen betekenen. Dat werd goed ontvangen. Helaas bleek niemand een buismaagpasje te hebben, alhoewel de verpleegkundig specialist daarvan voldoende had gekregen. Ze bekende dat ze steeds vergeet om ze mee te geven.

Hierbij een foto gemaakt tijdens de bijeenkomst tussen de presentaties door. Van voor naar achter: Bert, Ben, Marion.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.