Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Bijeenkomst: In balans met je stoma • Per regio Nederland

Wanneer?
Zodra er voldoende deelnemers zijn, starten we met de bijeenkomsten In balans met je stoma. Kom je ook?

Wat?
In de bijeenkomst ‘In balans met je stoma’ gaan we op een ontspannen en creatieve wijze met deelgenoten, stomadragers, op ontdekkingsreis naar de psychosociale problemen die wij tegenkomen in de maatschappij en in ons leven in het algemeen.
In diverse delen van het land gaan we werken met een groep van maximaal 30 deelgenoten.

Fase 1: Tijdens een ronde tafelgesprek delen wij onze angsten, frustraties, schaamte en woede. De sessies vinden plaats binnen een dagdeel. Tijdens het ronde tafelgesprek wordt er voor een lunch gezorgd. Na dit gesprek maken de deelnemers een keuze uit een ‘van klei gemaakte’ darmsectie. De deelnemers nemen dit darmdeel mee naar huis en gebruiken deze als talisman om hun frustraties en dergelijke helder te krijgen en zo hun nieuw verkregen leven van een andere kant te bezien.

Fase 2: In drie sessies met maximaal 10 deelnemers, komen we samen in de verschillende regio’s om elkaars ervaringen te delen. Dit vindt plaats in een atelier waar we kunnen werken met de klei. Dat doen we door letterlijk het ongebakken darmdeel kapot te gooien in de kleimenger. We voegen er water bij, zodat de klei weer werkbaar is. Daarna maakt elke deelnemer een eigen sculptuur. In de lunchpauze delen we onze ervaringen. Daarna kun je deze beschilderen met kleislib in de kleuren van je eigen keuze.

Fase 3: Na een maand kunnen de sculpturen worden gebakken en geglazuurd. Ter afsluiting van het project organiseren we een openbare tentoonstelling. We nodigen de media uit om de tentoonstelling in de publiciteit te brengen. Publiciteit die buitenstaanders beter op de hoogte brengt van de problemen waar een stomadrager tegenaan loopt. Tevens maken we een film om deze te delen met (toekomstige) deelgenoten.

Wie zijn de begeleiders?
Margreet Hajee: beeldend kunstenaar (specialisatie monumentaal keramische vormgeving), docent kunstgeschiedenis en handvaardigheid, stomadraagster en deelgenoot. Website Margreet Hajee.
Theo Elzinga: docent drama, acteur, theatermaker, stomadrager en deelgenoot.

Waar?
Per regio Nederland

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden bij Theo Elzinga, coördinator Leven met darmkanker, via het mailadres darmkanker@spks.nl (vermeld je contactadres).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.