Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Roparun • 5 juni 2017 • Rotterdam

Wanneer?
Maandag 5 juni tussen 11.00 en 16.00 uur.

Wat?
Aanstaande weekend is de 26e editie van de Roparun, de jaarlijkse estafettetocht van Parijs/Hamburg naar Rotterdam. Op maandag 5 juni passeren 322 Roparunteams het Familiehuis Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk in Rotterdam. Zie film van vorig jaar.

Waar?
Familiehuis Daniel den Hoed • Groene Hilledijk 299 • 3075 EA Rotterdam

Aanmelden?
Als je hierbij wilt zijn, kun je contact opnemen met Familiehuis Daniel den Hoed, 06 46 42 84 22 of www.familiehuis.nl

Publiekscongres • 17 juni 2017 • Leiden

Wanneer?
Op 17 juni 2017 vindt het publiekscongres plaats, georganiseerd door de Vereniging ‘Het Nederlandsch Natuur- en Geneeskundig Congres’ (NNGC) en stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM). Tijd: 10:00 registratie en koffie, programma 10:30- 16:00 uur.

Wat?
Publiekscongres met als thema ‘Proeven op mensen: moet dat? mag dat?’. Proeven op mensen kennen een lange en niet altijd even rooskleurige geschiedenis. In dit congres gaat drs. Noortje Jacobs in op deze geschiedenis. Prof.dr. Adam Cohen vertelt hoe medische experimenten verlopen en prof.dr. Daniël Wigboldus over psychologische. Mr. E.B. van der Veen over welke waarde we eraan mogen hechten. Tot slot nemen geeft prof.dr. Jos Kleinjans een kijkje in de toekomst. Gaat er een tijd komen dat proeven op mensen niet meer nodig zijn? Zie programma.

Waar?
Centre for Human Drug Research • Zernikedreef 8 • 2333 CL Leiden

Aanmelden?
De inschrijvingskosten zijn € 35,- , inclusief koffie/thee en lunch. Betaling: NL04 INGB 0000 036 711 t.n.v. NNGC te Rotterdam (o.v.v. Proeven). Betaling geldt tevens als registratie.

Informatieavond over darmkanker • 21 juni 2017 • Hilversum

Wanneer?
Op woensdag 21 juni organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een informatieavond over darmkanker. Inloop vanaf 19.15 uur, de presentatie begint om 19.30 uur.

Wat?
Tijdens deze informatieavond zal Gijs de Bruin, specialist maag-darm-lever bij Tergooi, een presentatie houden over de darmkanker en over de mogelijke behandelingen. Onderwerpen die aan de orde komen: wat is darmkanker, hoe ontstaat het en wat zijn de stadia, wat zijn de behandelmogelijkheden, wat zijn de gevolgen van het hebben van een stoma, hoe zijn de controles, wat kan men doen bij terugkomen van de kanker en wat is het advies aan familie. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de MDL-arts en aan een oncologisch verpleegkundige. Er zal die avond ook iemand van de Stomavereniging aanwezig zijn. Zie programma.

Waar?
Viore • Oostereind 115 • 1212 VH  Hilversum (Viore is gelegen op het terrein van ziekenhuis Tergooi in Hilversum)

Aanmelden?
Deelname is gratis. Als je bij deze avond aanwezig wilt zijn, mail dan naar programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.

Benefietavond • 23 juni 2017 • Amersfoort

Wanneer?
Op 23 juni 2017 vindt het benefiet Toon in the House plaats in Amersfoort.

Wat?
Het benefiet Toon in the House bestaat uit een vijf-gangendiner, gevolgd door een concert met diverse bekende landelijke artiesten. De opbrengst is voor Toon Hermans Huis, die ondersteuning biedt bij & na kanker.

Waar?
Flint (AFASzaal) • Amersfoort

Meer informatie
Toon in the House

Landelijke Contactdag 2017 • 30 september 2017

Wanneer?
Op 30 september wordt de Landelijke Contactdag georganiseerd.

Wat?
Landelijke Contactdag

Bijeenkomst: In balans met je stoma • Deventer

Wanneer?
Zodra er voldoende deelnemers zijn, starten we met de bijeenkomsten In balans met je stoma. Kom je ook?

Wat?
Het project ‘In balans met je stoma’ helpt op een ontspannen, creatieve wijze onze beperkingen te laten vervliegen. Onze stoma heeft een groot cadeau meegebracht. Namelijk, ons leven!
De drie fases van ‘In balans met je stoma’ vinden plaats in het atelier van Margreet in Deventer. Het aantal deelnemers is bepaald door het aantal secties die een gezonde darm heeft: 30 secties.

Fase 1: We maken kennis met elkaar, praten, lunchen samen en we kiezen een ongebakken darmsectie en nemen deze mee naar huis. Thuis kun je er omheen lopen, het vervloeken, om huilen, je woede uiten. Kortom, luisteren naar je gevoel.

Fase 2: In drie sessies van 10 deelnemers, komen we samen om elkaars ervaringen te delen. Dat doen we door letterlijk het ongebakken darmdeel kapot te gooien in de kleimenger (voorheen een deegmolen) er water bij te doen om er dan een eigen sculptuur van te maken. We lunchen met elkaar, praten samen en beschilderen, in jouw kleuren, je sculptuur.

Fase 3: Na een maand kunnen de sculpturen worden gebakken en geglazuurd. Daarna organiseren we een openbare tentoonstelling. We nodigen de media uit om verslag te doen van ons project. Tevens maken we een film om deze te delen met (toekomstige) deelgenoten. We zien je graag bij ons project.

Waar?
Margreet Hajee • Deventer

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden bij Theo Elzinga, coördinator Leven met darmkanker, via het mailadres darmkanker@spks.nl (vermeld je contactadres).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.