Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Informatiemiddag VUmc • 31 augustus 2017

Wanneer?
Op 31 augustus 2017 organiseert VUmc een patiënten informatiemiddag slokdarm/maagchirurgie.
Ontvangst om 13:00 uur, programma van 13:30 uur tot 16:30 uur.

Wat?
Tijdens de informatiemiddag geven prof. D.L. vd Peet en dr. F. Daams informatie over operatie aan de maag/slokdarm en dr. A. Thijs over dumping. Tijdens de pauze is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Aansluitend geeft J. Krieg (SPKS) informatie over het buddy-project en kun je vragen stellen. Tot slot vertelt N. de Vries over het onderzoek naar follow-up. Zie programma.

Waar?
VUmc, zaal De Waver • De Boelelaan 1117 • 1081 HV Amsterdam

Aanmelden?
Bij interesse graag aanmelden via slokdarm@vumc.nl of telefonisch (020) 444 47 81.

Landelijke Contactdag 2017 • 21 oktober 2017

Wanneer?
Op 21 oktober wordt van 10:00 tot 16:00 uur de Landelijke Contactdag georganiseerd.

Wat?
Landelijke Contactdag

Waar?
Kasteel de Haar in Haarzuilens

Bijeenkomst: In balans met je stoma • Deventer

Wanneer?
Zodra er voldoende deelnemers zijn, starten we met de bijeenkomsten In balans met je stoma. Kom je ook?

Wat?
Het project ‘In balans met je stoma’ helpt op een ontspannen, creatieve wijze onze beperkingen te laten vervliegen. Onze stoma heeft een groot cadeau meegebracht. Namelijk, ons leven!
De drie fases van ‘In balans met je stoma’ vinden plaats in het atelier van Margreet in Deventer. Het aantal deelnemers is bepaald door het aantal secties die een gezonde darm heeft: 30 secties.

Fase 1: We maken kennis met elkaar, praten, lunchen samen en we kiezen een ongebakken darmsectie en nemen deze mee naar huis. Thuis kun je er omheen lopen, het vervloeken, om huilen, je woede uiten. Kortom, luisteren naar je gevoel.

Fase 2: In drie sessies van 10 deelnemers, komen we samen om elkaars ervaringen te delen. Dat doen we door letterlijk het ongebakken darmdeel kapot te gooien in de kleimenger (voorheen een deegmolen) er water bij te doen om er dan een eigen sculptuur van te maken. We lunchen met elkaar, praten samen en beschilderen, in jouw kleuren, je sculptuur.

Fase 3: Na een maand kunnen de sculpturen worden gebakken en geglazuurd. Daarna organiseren we een openbare tentoonstelling. We nodigen de media uit om verslag te doen van ons project. Tevens maken we een film om deze te delen met (toekomstige) deelgenoten. We zien je graag bij ons project.

Waar?
Margreet Hajee • Deventer

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden bij Theo Elzinga, coördinator Leven met darmkanker, via het mailadres darmkanker@spks.nl (vermeld je contactadres).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.