Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Onderzoek

Regelmatig vragen organisaties aan SPKS om inbreng van patiëntenervaring. Op deze pagina staan vragen om deel te nemen aan onderzoek.

Consultkaart slokdarmkanker • 13 augustus 2017

Doel
Als je hoort dat je slokdarmkanker hebt dan gebeurt er veel en moet je keuzes maken. Bij het maken van keuzes kan het helpen als je de meest gestelde vragen van medepatiënten kunt lezen en bespreken met je arts. Daarom wordt een consultkaart ontwikkeld, een kaart waarop de meest gestelde vragen staan, voor mensen met slokdarmkanker. Heb je van je arts vernomen dat je slokdarmkanker hebt en dat dit niet meer te genezen is, dan nodigen we je uit mee te werken aan het ontwikkelen van een consultkaart. De consultkaart ondersteunt de patiënt en zijn arts om de keuze te maken tussen de verschillende behandelingen die niet gericht zijn op genezing, maar op het bestrijden van klachten en op de kwaliteit van leven van de patiënt. De Wetenschappelijke vereniging en de patiëntenvereniging werken samen om deze consultkaart te ontwikkelen.

Doe je mee?
Wil je meewerken aan het ontwikkelen van een consultkaart?

Hoe?
Dat kan door deelname aan:
1. Een telefonisch interview – juli of augustus 2017: 10 mensen worden telefonisch geïnterviewd. Het interview duurt ongeveer een half uur. Doel van de interviews is om helder te krijgen welke vragen speelden op het moment dat je moest kiezen tussen de verschillende behandelingen nadat je te horen hebt gekregen dat jouw slokdarmkanker niet meer te genezen is. Interviewers: Claudia Schröder en Ella Visserman.
2. Prioriteerronde – augustus 2017: per email benaderen we mensen met slokdarmkanker. We leggen hen een lijst van vragen voor die gesteld zijn door mensen met slokdarmkanker nadat ze te horen kregen dat hun slokdarmkanker niet meer te genezen was en toen ze moesten kiezen tussen verschillende behandelingen. Aan deze groep mensen wordt gevraagd welke 5 vragen zij het belangrijkst vinden.

Vragen?
Heb je vragen of wil je deelnemen aan een interview en/of de prioriteerronde dan kun je contact opnemen met: Ella Visserman, (e.visserman@nfk.nl 030 2916090 of 06 81079094) of Claudia Schröder c.schroder@nfk.nl 030 2916090).

Consultkaart alvleesklierkanker • 30 juni 2017

Doel
Als je hoort dat je alvleesklierkanker hebt dan gebeurt er veel en moet je keuzes maken. Bij het maken van keuzes kan het helpen als je de meest gestelde vragen van medepatiënten kunt lezen en bespreken met je arts. Daarom wordt een consultkaart ontwikkeld, een kaart waarop de meest gestelde vragen staan, voor mensen met alvleesklierkanker. De Wetenschappelijke vereniging en de patiëntenvereniging werken samen om deze consultkaart te ontwikkelen.

Doe je mee?
In deze vragenlijst vind je een lijst met vragen die mensen met alvleesklierkanker kunnen hebben als ze moeten kiezen voor een behandeling na hun operatie. Aan jou vragen wij om aan te geven wat je belangrijk vindt of vond bij het maken van die keuze. Deze vragenlijst staat open voor alle mensen met alvleesklierkanker die wel of geen operatie hebben ondergaan.
Met de resultaten weten we wat mensen met alvleesklierkanker echt belangrijk vinden. Jouw reactie wordt gebruikt voor het maken een informatiekaart die artsen en patiënten in de spreekkamer ondersteunt.

Hoe?
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. De vragenlijst vind je hier: vragenlijst alvleesklierkanker.

Heel erg bedankt voor jouw medewerking!

Vanuit de blik van patiënten • 9 mei 2017

Nicole Plum, projectleider patiëntenperspectief bij het UMC Utrecht zoekt vier darmkankerpatiënten, die vanuit hun ervaring feedback willen geven.

Doe je mee?
Wil je meelezen met communicatiemateriaal en websiteteksten? En wil je meekijken naar het zorgpad?

Hoe?
Als je wilt meehelpen, neem dan contact op met Nicole Plum, N.M.F.Plum@umcutrecht.nl of 06-22 98 49 35.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.