Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Onderzoek

Regelmatig vragen organisaties aan SPKS om inbreng van patiëntenervaring. Op deze pagina staan vragen om deel te nemen aan onderzoek.

Onderzoek om communicatie te verbeteren • 28 september 2017

Doel
PanelCom heeft als doel de communicatie tussen patiënten en zorgverleners te verbeteren. Men onderzoekt hoe informatie het beste kan worden aangeboden in de spreekkamer maar ook bijvoorbeeld via internet. De onderzoeken gaan vaak, maar niet altijd, over communicatie bij kanker. Met wetenschappelijk onderzoek brengt PanelCom in kaart waar verbetering nodig en mogelijk is. Als lid van het panel kun je hier persoonlijk aan bijdragen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam en de afdeling Medische Psychologie in het Academisch Medisch Centrum.

Doe je mee?
Als lid van PanelCom ontvang je per jaar maximaal vijf keer per e-mail een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek. Deelname is altijd vrijwillig en geheel vrijblijvend: je kunt voor ieder onderzoek besluiten of je mee wilt doen of niet. In de uitnodiging vertelt PanelCom altijd wat het onderzoek inhoudt en wat er van jou wordt verwacht. Het meeste onderzoek betreft online vragenlijsten. Daarbij vraagt men je soms een videofragment of een website te bekijken. Aan deze onderzoeken kun je gemakkelijk thuis vanachter uw computer of laptop deelnemen. Voor onderzoeken op locatie ontvang je meestal een vergoeding.

Hoe?
Meer informatie vind je op www.panelcom.nl. Je kunt je daar ook aanmelden. Je kunt ook contact opnemen met de coördinator Jane van der Vloodt, per mail via panelcom@uva.nl of per telefoon op 020 – 566 46 61.

Vragen over uitgezaaide dikkedarmkanker EuropaColon • 17 augustus 2017

Doel
Wij willen je graag vragen of je wilt meewerken aan een belangrijk onderzoek dat ons zal helpen om te begrijpen hoe patiënten omgaan met de diagnose uitgezaaide dikkedarmkanker. Deze uitnodiging is speciaal voor jou. Je antwoorden zullen ons helpen om in de toekomst meer doeltreffende steun en begeleiding te kunnen bieden, zowel aan jou alsook aan andere patiënten.

De gezondheidszorg in Europa verschilt van land tot land. Je woont in een land, waar een team van zorgverleners je ondersteunt vanaf de diagnose. Je hebt toegang tot de nieuwste therapieën en medicijnen. Er is een mooi aanbod van zorgverleners op vele gebieden. Toch is jouw ervaring belangrijk voor ons, want helaas zijn darmkankerpatiënten in sommige landen niet zo gelukkig.

Doe je mee?
Wil je meewerken aan aan dit onderzoek? Jouw antwoorden zullen anoniem worden verwerkt en zullen door ons worden gebruikt om aanbevelingen voor verandering te kunnen geven. Er bestaan geen foute antwoorden; het komt allemaal neer op jouw eigen ervaring; dat is alles wat we willen weten. Zonder deze informatie zullen de Ministeries van Volksgezondheid van de verschillende landen niet naar onze argumenten luisteren.

Met jouw hulp kunnen we samen het verschil maken voor darmkankerpatiënten.

Hoe?
Dit is de eerste keer dat zo’n onderzoek in Europa wordt uitgevoerd. Wij gaan 1.000 patiënten uit heel Europa werven, zodat de verstrekte informatie bijzonder waardevol is. Je kunt direct naar onze vragenlijst via de link. Je kunt de vragenlijst ook downloaden en invullen op papier, als je dat makkelijker vindt.

Verzendadres voor vragenlijst op papier
SPKS Leven met darmkanker t.a.v. mw. Jolien Pon Edisonstraat 29 3817 VL Amersfoort.

EuropaColon is de Europese koepelorganisatie die tot doel heeft sterfgevallen ten gevolge van dikkedarmkanker te verminderen en die de nodige steun en begeleiding biedt aan patiënten en hun families. EuropaColon is in 2004 opgericht en nu werken we al samen met 43 lidorganisaties uit 32 Europese landen, waaronder SPKS Leven met darmkanker.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.