Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Patientenwijzer darmkanker

Moet je kiezen in welk ziekenhuis je behandeld wilt worden? De online patiëntenwijzer kan je helpen. Daarin geeft de SPKS informatie over de kwaliteit van de zorg bij darmkanker in de Nederlandse ziekenhuizen.

Vier patiëntenorganisaties die zich met darmkanker bezighouden hebben samen bekeken of de zorg in de Nederlandse ziekenhuizen voldoen aan hun verwachtingen. Zij geven daarover informatie in de patiëntenwijzer.

Keuze maken
De patiëntenwijzer helpt je een keuze te maken voor een ziekenhuis. Je kunt kijken wat je belangrijk vindt en of het ziekenhuis bij je in de buurt dat biedt. Ben je al in behandeling bij een ziekenhuis, dan geeft de patiëntenwijzer je meer inzicht in wat het ziekenhuis te bieden heeft.

Basisvoorwaarden
De patiëntenwijzer geeft aan in hoeverre de ziekenhuizen voldoen aan de basisvoorwaarden die de patiëntenorganisaties hebben gesteld. Dat is bepaald met vragenlijsten, die zijn voorgelegd aan alle Nederlandse ziekenhuizen. De vragen gingen vooral over de organisatie van de zorg in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat de kankerzorg goed georganiseerd is, omdat de kankerzorg complex is. Er zijn verschillende artsen en afdelingen betrokken. Hoe beter de organisatie, hoe beter de zorg.

Betrokken patiëntenorganisaties
De Patiëntenwijzer Darmkanker werd gemaakt door SPKS Darmkanker Nederland, Vereniging HNPCC-lynch en Polyposis Contactgroep, met ondersteuning van het bureau van Levenmetkanker-beweging en onderzoeksbureau MediQuest.

De minimale voorwaarden zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging van MDL-artsen, de Nederlandse vereniging voor Medische Oncologie (NVMO), de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), DSCA en de werkgroep SIG GE. (verpleegkundigen en verpleegkundig specialistern gastro enterologie).

Ga naar de Patiëntenwijzer Darmkanker

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.