skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Agenda

Bijeenkomst Samen Zorgen • 25 mei 2021 • online

Wanneer?

Op dinsdag 25 mei 2021 vindt van 14:00 tot 15:30 uur de eerste online bijeenkomst ‘Samen Zorgen’ plaats. Deze bijeenkomst wordt geleid door Bianca Mostert (internist-oncoloog in het Erasmus MC) en Bas Swarte  (verpleegkundig specialist oncologie/hematologie in het Maasstad Ziekenhuis). Zij nodigen je van harte uit voor deze groepsbijeenkomst.

Wat?

Specifiek voor mensen met gevorderde maagkanker hebben Bianca Mostert en Bas Swarte meegewerkt aan het project ‘Samen Zorgen’.  Tijdens verschillende groepsbijeenkomsten wordt aandacht besteed aan de onderwerpen voeding, bewegen en welbevinden. De juiste informatie en begeleiding kunnen patiënten helpen om in goede conditie te blijven en met de ziekte en de gevolgen om te gaan. De eerste bijeenkomst is op 25 mei.

Waar?

Online.

Aanmelden?

Via jouw behandelend arts kun je meer informatie krijgen en je aanmelden voor deze bijeenkomst.

SPKS bijeenkomsten voor lotgenoten • 29 mei 2021, 31 juli 2021, 25 september 2021 en 27 november 2021 • online

Wanneer?

Na het succes van onze Zoom sessie op zaterdag 23 januari zoals deze door SPKS was georganiseerd over het onderwerp ‘voeding’ willen wij dit het jaar door herhalen.
Op de zaterdagen 29 mei, 31 juli, 25 september en 27 november organiseert SPKS wederom Zoom sessies van 11:00 tot en met uiterlijk 12:30 uur.

Wat?

De onderwerpen van de eerste vier sessies lopen gelijk met de nieuwe brochure ‘4 Stappen na een operatie bij kanker aan maag of slokdarm‘. Het onderwerp van de laatste sessie wordt nog bepaald.
Op 27 maart kwam aan bod stap 1 begrijp je klachten en leer ermee omgaan. De volgende sessies zijn gepland op:

  • 29 mei: stap 2 porties eiwitten, suiker, koolhydraten en vetten.
  • 31 juli: stap 3 nieuwe maaltijdstructuur.
  • 25 september: stap 4 balans.

Iedere sessie start met een korte uitleg en daarna splitsen wij op in kleine groepjes van maximaal vijf personen plus een begeleider. In het groepje kun je meer persoonlijk je verhaal kwijt en vragen stellen over onderwerpen die je bezighouden.

Waar?

Online via Zoom. De hyperlink voor de Zoom sessie ontvang je na aanmelding.

Aanmelden?

Deze bijeenkomst is voor lotgenoten die donateur zijn bij SPKS. Wil je meedoen aan deze bijeenkomst(en)? Meld je dan aan via een e-mail naar secretariaat@spks.nl.

Back To Top
X