Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Agenda

Thema-avond ontstaan en behandeling van kanker • 20 september 2018 • Camino

Wanneer?
Op 20 september organiseert Camino de thema-avond ‘Ontstaan en behandeling van kanker voor patiënten en naasten. Kom je ook?
De ontvangst is om 19:30 uur, het programma is van 20:00 tot 21:45 uur.

Wat?
Spreker tijdens de thema-avond is Jan Hoeijmakers. Hij is hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en verbonden aan het onlangs geopende Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Jan Hoeijmakers verricht samen met zijn team onderzoek naar het mechanisme van DNA-reparatie bij muizen (het repareren van DNA wat beschadigd is). Er zijn baanbrekende bevindingen gedaan die nieuwe mogelijkheden openen voor preventieve interventies voor gezond ouder worden: het verminderen van kanker en van verouderingsziekten zoals Alzheimer en Parkinson. Zie programma.

Waar?
Camino • Schoolstraat 11 • Nieuwerkerk ad IJssel

Interesse?
Iedereen is van harte welkom. Vanwege het aantal zitplaatsen is het zeer gewenst dat je je aanmeldt via 06-30 22 86 83 of activiteit@centrumcamino.nl.

Landelijke contactdag ‘Kanker is niet voor watjes’ • 22 september 2018 • SPKS

Wanneer?
SPKS organiseert voor donateurs en geïnteresseerden op zaterdag 22 september de landelijke contactdag ‘Kanker is niet voor watjes’. Kom je ook?
Je bent welkom vanaf 10:00 uur, het programma is van 10:30 uur tot 15:30 uur.

Wat?
Het programma is een mooie mix van lezingen, ontmoetingen en ruimte voor ontspanning. Zo neemt verhalenverteller Imke Abbas je mee om te luisteren naar een goed verhaal. Tijdens een heerlijke lunch is er volop gelegenheid voor elkaar. We praten niet alleen over de ziekte maar ook over de mooie en waardevolle dingen in ieders leven. En over beter worden: hoe doe je dat, want kanker is niet voor watjes. Ook is er een lezing over medische ontwikkelingen.

Waar?
Landgoed Zonheuvel • Amersfoortseweg 98 • Doorn

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden door te mailen naar contactdag@spks.nl.
De contactdag is gratis voor donateurs. Iedereen kan gratis een introducé meenemen. Geïnteresseerden zijn ook welkom, maar we verwachten wel dat je je dan ter plekke aanmeldt als donateur. Voor slechts 25,- euro kun je ons al steunen.

Zuiderzee Klassieker • 29 september 2018 • MLDS

Wanneer?
Op 29 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting voor de 8e keer de Zuiderzee Klassieker. Kom je ook?

Wat?
De Zuiderzee Klassieker is een fietstocht waarmee MLDS geld inzamelt voor meer onderzoek naar darmkanker en andere spijsverteringsziekten. Aan de fietstocht doen jaarlijks meer dan duizend fietsers mee, die samen elk jaar ruim 200.000 euro binnenfietsen. Dit jaar is de start in Amersfoort. Zie programma.

Waar?
De start- en finishlocatie is aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren op het Lieve Vrouwekerkhof (in de volksmond beter bekend als het Lieve Vrouweplein) in Amersfoort.

Aanmelden?
Graag vooraf aanmelden. Je betaalt voor een inschrijving op de dag zelf € 40,-. Het reguliere inschrijfgeld is € 34,50. NTFU leden krijgen korting en betalen € 31,50. Alle opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar spijsverteringsziekten. Betalen op de dag zelf kan met pin of contant, bij voorkeur gepast. Meer informatie.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.