skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Agenda

Maag-/slokdarmkankerweek 2022 • 25 januari 2022  • Online

Wanneer?

Op 25 januari 2022 organiseert RAKU een online voorlichtingsbijeenkomst voor mensen met maag- of slokdarmkanker, hun naasten en andere geïnteresseerden.

Datum: 25 januari 2022, van 19.30 tot 21.00 uur.
Aanmelden kan via: patienteninformatiebijeenkomst-2@umcutrecht.nl
Het programma kunt u hier downloaden.
Ca. een week van tevoren ontvangt u per e-mail de link waarmee u aan het webinar kunt deelnemen.

Online publiekslezing slokdarm- en maagkanker • Maag- en slokdarmkankerweek 2022 • 25 januari 2022

Wanneer?

Op dinsdag 25 januari 2022, van 19:00 tot 21:00 uur, organiseert het Antoni van Leeuwenhoek weer een online publiekslezing, deze keer over slokdarm- en maagkanker.

Tijdens de publiekslezing praten de medisch specialisten u bij over de laatste trends en ontwikkelingen in de behandeling van slokdarm- en maagkanker zoals de inzet van de robot bij slokdarmkankeroperaties.
Orgaansparende behandeling bij slokdarmkanker komt tijdens deze lezing ook aan de orde. En één van de patiënten vertelt over haar ervaring 5 jaar na een totale maagverwijdering.

Het programma ziet u op de website van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.
Deelname is kosteloos na aanmelding vooraf.

Maag-/slokdarmkankerweek 2022 • 27 januari 2022  • Online

Wanneer?

Op 27 januari 2022 van 14:30 tot 16:30 uur organiseert Amsterdam UMC een online bijeenkomst voor mensen met maag- of slokdarmkanker en hun naasten.

Wat?

Tijdens dit webinar komen behandelaars van patiënten met maag- of slokdarmkanker aan het woord. Zij bespreken in een vraaggesprek de laatste ontwikkelingen omtrent hun vakgebied. Vooraf aan het webinar plaatsen deze behandelaars een presentatie online die de geïnteresseerden kunnen bekijken. Deelnemers kunnen tijdens het webinar hun vragen via de chatfunctie stellen aan de aanwezige deskundigen. Zie programma.

Aanmelden?

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar gioca-upper@amsterdamumc.nl. Na aanmelding ontvang je een e-mail met daarin de hyperlink naar de presentaties en het webinar.

Wereldkankerdag • 4 februari 2022  • Aandacht voor de impact van kanker

 

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden … Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Rond Wereldkankerdag kun je (nader) kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Ook dit jaar zetten zij vanwege corona vooral online hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, een rondleiding of een lezing.

Iedereen die met kanker te maken heeft, is van harte welkom om deel te nemen. Alle evenementen zijn uiteraard gratis toegankelijk.

Back To Top
X