skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Agenda

SPKS landelijke contactdag • 23 oktober 2021  • Amersfoort

Wanneer?

SPKS organiseert op zaterdagmiddag 23 oktober 2021 van 13:00 tot 17:00 uur de landelijke contactdag. Een contactdag die je ‘live’ kunt bezoeken.

Wat?

Bij de ontvangst om 13:00 uur staan soep en belegde broodjes voor je klaar. Om 13:30 uur starten we met het programma.

  • 13:30 uur: informatie over nieuwe ontwikkelingen in de behandeling bij maag- of slokdarmkanker. Immuuntherapie is een nieuwe behandeling met hoopgevende resultaten. Over deze ontwikkeling, en over doelgerichte therapie en chemotherapie informeert ons prof. dr. Hanneke van Laarhoven, hoofd van de afdeling medische oncologie in het Amsterdam UMC. Uiteraard is er volop ruimte om je vragen te stellen.
  • 14:30 uur: pauze met koffie en thee.
  • 14:45 uur: in gesprek met lotgenoten en naasten aan de hand van het thema hoe ga je om met je ziekte. Dan kun je jouw ervaringen delen en vragen stellen aan anderen.
  • 16:15 uur: afsluiting onder het genot van een hapje en drankje.

Het is helaas niet mogelijk om via een livestream aan deze middag deel te nemen.

Waar?

Eenhoorn Meeting Center Amersfoort • Barchman Wuytierslaan 2 • 3818 LH Amersfoort
Tegenover het centraal station van Amersfoort.
Parkeren: Eenhoorn Meeting Center Amersfoort heeft een eigen parkeerterrein. Klik hier voor meer informatie over parkeren bij Eenhoorn Meeting Center Amersfoort. Je kunt ook bij P+R station parkeren.

Aanmelden?

Kom je ook? Meld je dan aan via het e-mailadres secretariaat@spks.nl. Aanmelden kan tot 27 september 2021.
Leden, donateurs, partners en vrijwilligers kunnen deze dag kosteloos bijwonen. De rol van de partner is in het ziekteproces van groot belang. Partners zijn dan ook van harte welkom om deze middag bij te wonen.
Let op: vanwege de coronasituatie is het aantal plaatsen dit jaar beperkt. Wil je deze contactdag bijwonen? Meld je dan snel aan, zodat je bent verzekerd van een plaats.

Vanzelfsprekend volgen we tijdens deze contactdag de door de overheid voorgeschreven maatregelen op, zoals anderhalve meter afstand houden en het toepassen van de hygiëneregels. Gezien de kwetsbaarheid van de deelnemers is deelname aan deze dag alleen mogelijk op basis van een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat. Bij binnenkomst vragen wij je je gegevens in te vullen t.b.v. een mogelijk bron- en contactonderzoek door de GGD wanneer daar na afloop aanleiding toe is.

V&VN Oncologiedagen • 16 en 17 november 2021  • Ede

Wanneer?

Op 16 en 17 november zijn de V&VN Oncologiedagen voor zorgprofessionals in de oncologische zorg. SPKS zal daarbij aanwezig zijn met een stand.

Wat?

De 38e V&VN Oncologiedagen gaan van start door stil te staan bij de impact die de COVID-19 pandemie heeft op de oncologische zorg en op oncologische zorgprofessionals. De tweede congresdag heeft in het plenaire ochtendprogramma het thema ‘taboe’. Kankersoorten ‘onder de gordel’ die normaal niet makkelijk ter sprake komen, krijgen juist dan aandacht. Het andere taboe dat belicht gaat worden is de ‘dood’. Hoewel dit thema afgelopen jaren bespreekbaarder is geworden, blijft het een lastig onderwerp om aan te snijden. Meer informatie vind je in het programma.

Waar?

Het streven is om fysiek samen te komen in de ReeHorst te Ede. Mocht dit niet mogelijk zijn, gezien geldende voorschriften vanuit het RIVM dan zal het gehele congres virtueel plaatsvinden.

SPKS bijeenkomsten voor lotgenoten • 27 november 2021 • online

Wanneer?

Na het succes van onze Zoom sessie op zaterdag 23 januari zoals deze door SPKS was georganiseerd over het onderwerp ‘voeding’ willen wij dit het jaar door herhalen.
Op zaterdag 27 november 2021 organiseert SPKS wederom Zoom sessies van 11:00 tot en met uiterlijk 12:30 uur.

Wat?

De onderwerpen van de eerste vier sessies lopen gelijk met de nieuwe brochure ‘4 Stappen na een operatie bij kanker aan maag of slokdarm‘. Het onderwerp van de laatste sessie wordt nog bepaald.
Op 27 maart kwam aan bod stap 1 begrijp je klachten en leer ermee omgaan. Op 29 mei werd besproken stap 2 porties eiwitten, suiker, koolhydraten en vetten, op 31 juli stap 3 nieuwe maaltijdstructuur en op 25 september stap 4 balans.
De volgende sessie is gepland op 27 november.

Iedere sessie start met een korte uitleg en daarna splitsen wij op in kleine groepjes van maximaal vijf personen plus een begeleider. In het groepje kun je meer persoonlijk je verhaal kwijt en vragen stellen over onderwerpen die je bezighouden.

Waar?

Online via Zoom. De hyperlink voor de Zoom sessie ontvang je na aanmelding.

Aanmelden?

Deze bijeenkomst is voor lotgenoten die donateur zijn bij SPKS. Wil je meedoen aan deze bijeenkomst(en)? Meld je dan aan via een e-mail naar secretariaat@spks.nl.

Back To Top
X