Lotgenotenbijeenkomst Toon Hermans Huis Amersfoort

Datum 26 maart 2022 Tijd 10:30 - 12:00

Op zaterdag 26 maart organiseert het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) in nauwe samenwerking met SPKS een lotgenotenbijeenkomst.

SPKS is dé stichting voor mensen die maag- of slokdarmkanker hebben (gehad). Zij bestaat al 25 jaar. Vanuit hun ervaringsdeskundigheid en aanvullende expertise ondersteunt SPKS lotgenoten en naasten in de verschillende fasen van de ziekte. SPKS richt zich erop dat alle mensen met maag- of slokdarmkanker de best mogelijke zorg krijgen met behoud van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

In deze speciale bijeenkomst kunnen (ex-)patiënten en hun naasten met elkaar in gesprek en ervaringen uitwisselen. Dit alles onder begeleiding van SPKS-vrijwilliger Antonie Langelaan, zelf ook ervaringsdeskundig. Hij verzorgt al jaren lotgenotencontact en is ook coördinator van alle SPKS-buddy’s die bij UMC Utrecht actief zijn.

De gevolgen van zo een zware operatie van de maag- of slokdarm zijn divers. Sommige gevolgen lossen vanzelf op, sommige problemen zijn langdurig of zelfs blijvend. Alle onderwerpen kunnen aan bod komen. Denk hierbij aan problemen met voeding, op gewicht blijven, slapen, conditie, mantelzorg, leefstijl aanpassen, enz.

Datum en tijd: zaterdag 26 maart 2022, van 10.30 uur tot 12.00 uur.
Locatie: Toon Hermans Huis, Regentesselaan 39, Amersfoort.
Aanmelden: graag vooraf via e-mail: aanmelden@thha.nl.

Agenda:

1. Opening en welkom.
2. Voorstelrondje.
3. Korte presentatie over SPKS als patiëntenorganisatie.
4. Lotgenotencontact (voeding, problemen, naasten, enz.).
5. Vragen en afsluiting.

Wij heten iedereen van harte welkom op deze speciale bijeenkomst.

Back To Top