skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

11Stedenzwemtocht start zaterdag 18 augustus

LEEUWARDEN | 17-08-2018 | Bron: 11Stedenzwemtocht en NOS

11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden
Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden start zaterdag 18 augustus met de 11stedenzwemtocht. In drie dagen en nachten zwemt hij 200 kilometer. Samen met honderden vrijwilligers organiseert hij deze zwemmarathon om geld op te halen voor kankeronderzoek. 

Rondom de geplande doorkomst van Maarten van der Weijden in de 11 Friese steden kunnen mensen 500 of 2.000 meter meezwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Onder andere handbiker Jetze Plat en de twee oud-volleyballers Bas van de Goor en Jan Posthuma zijn als ambassadeurs van de Maarten van der Weijden Foundation in een of meer steden aanwezig om meezwemmers te inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Op het YouTube-kanaal van de NOS is de zwemtocht 24 uur per dag te volgen via een 360-gradencamera, waarmee je zelf bepaalt wat je bekijkt: Van der Weijden of de omgeving. Op NOS.nl is de Elfstedentocht te volgen in een live-bericht.

Op televisie is er zowel bij de doorkomst in Sloten op zaterdag, als bij de verwachte finish op maandag, een speciale uitzending in samenwerking met KRO-NCRV. Op zaterdag is er op NPO 1 van 14:25 uur tot 15:30 uur een verslag van de eerste dag van de tocht.

Als de 11stedenzwemtocht volgens plan verloopt, komt Maarten van der Weijden maandagavond aan in Leeuwarden, waar onder anderen premier Mark Rutte hem opwacht. Vanaf 19:00 uur tot 19:50 uur is de finish te zien op NPO 1.

Back To Top
X