skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

31 ziekenhuizen staken complexe kankeroperaties

In Nederland stoppen 31 ziekenhuizen met zeer complexe kankeroperaties omdat ze niet meer kunnen voldoen aan de strengere kwaliteitseisen. De zorgverzekeraars melden dat op basis van gegevens die ze van de ziekenhuizen hebben gekregen.

Volgens Zorgverzekeraars Nederland gaat het vooral om blaas- en maagkankeroperaties. Die ingrepen worden in zestien ziekenhuizen niet meer uitgevoerd. Patiënten worden door hun eigen ziekenhuis doorgestuurd naar een ziekenhuis waar die operaties nog wel worden uitgevoerd.

Kwaliteitsimpuls

De specialisten hebben een lijst van eisen opgesteld waaraan complexe operaties moeten voldoen. Ook bepaalden ze dat een aantal ingrepen alleen gedaan mag worden in ziekenhuizen die daarmee flinke ervaring hebben. Doel van de lijst is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

“Het is belangrijk dat mensen die te maken krijgen met een ernstige aandoening, verzekerd zijn van de beste zorg. De minimum volume- en kwaliteitsnormen hebben daarbij een stimulerende rol”, zeggen de zorgverzekeraars.

 

Bron: http://nos.nl/artikel/2146656-31-ziekenhuizen-staken-complexe-kankeroperaties.html

Back To Top
X