skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

4.500 deelnemers gaan 7 juni Alpe d’Huez op

UTRECHT | 02-06-2018 | Bron: Alpe d’HuZes

Op donderdag 7 juni 2018 vindt de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen dit jaar ruim 4.500 deelnemers lopend of fietsend samen de legendarische Alpe d’Huez één tot zes keer. In de afgelopen jaren is op deze manier al ruim 150 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. 

Dit jaar wordt het startschot gegeven door Sylvia Struiwigh-Tekstra, een kankerpatiënte die zich ondanks haar ziekte en zware behandelingen tot het uiterste inzet voor kankerbestrijding. Zo was ze een van de gezichten van de campagne van KWF ‘geef mij tijd’ en doet ze al jaren met vrienden en familie mee aan Alpe d’HuZes. Sylvia: “Ik weet niet hoelang ik nog heb, en wat ik nog van het leven van mijn dochter mee mag maken. Dat is keihard. Ik wil er alles aan doen om kanker de wereld uit te helpen. Voor mijzelf, en voor anderen.”

Koersweek
Alpe d’HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven: “Volgende week zullen er weer duizenden Nederlanders afreizen naar Frankrijk als deelnemer, vrijwilliger of supporter. Vanaf zondag staat de berg in het teken van Alpe d’HuZes. Iedereen is daar dan samen voor hetzelfde doel. Het is prachtig dat we daarmee zo ontzettend veel geld ophalen voor dit belangrijke doel, maar ook het moois dat het voor al die mensen betekent is prachtig, en ook de verbroedering die er dan met elkaar is.”

Op woensdag 6 juni beklimmen 230 supporters en vrijwilligers, die op de koersdag andere taken hebben, gezamenlijk één keer de berg. Op donderdag 7 juni om 4.30 uur klinkt het startschot van Sylvia, waarna 1.538 lopers en 3.005 fietsers één tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Ook Leo Kruik, bij de meesten wel bekend als vrijwilliger bij SPKS, fietst dit jaar weer mee. Leo Kruik: “Ik wil nog 1x naar boven gaan. Het is dan 5 jaar geleden dat Lisette overleed en het is 10 jaar geleden dat ik werd behandeld.”
Rond 20.00 uur gaan de laatste deelnemers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt.

Thuisblijvers kunnen er ook bij zijn
Het thuisfront kan Alpe d’HuZes op afstand meebeleven. Via website, social media, radio en tv wordt er veelvuldig verslag gedaan van Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes 2018 wordt op 7 juni van 7.00 tot 17.00 uur rechtstreeks op televisie uitgezonden door de regionale omroepen RTV Utrecht, Omroep Brabant, Omroep West, NH, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost. NPO Nieuws neemt de uitzending in zijn geheel over. Omroep Gelderland en NPO Nieuws zenden ook de bekendmaking van het bedrag live uit. Alle zenders zijn in het hele land via digitale televisie te ontvangen, zowel via KPN als via Ziggo. Nu.nl, AD.nl, SBS Hart van Nederland en NPO Radio 5 zullen ook verslag doen.
Thuisblijvers die vanuit Nederland de deelnemers een hart onder de riem willen steken, kunnen boodschappen sturen en verzoekplaten aanvragen via Radio Alpe d’HuZes, de lokale radiozender voor de deelnemers op de berg (frequentie ter plaatse 107.6 FM). Mail naar radio@alpe-dhuzes.nl of app naar 06-51 79 91 91.

Verder is het evenement te volgen via Nu.nl, Facebook (Alpe d’HuZes), Instagram en Twitter (@alpedhuzes) en het digitale magazine Alpe d’HuZes. Alle deelnemers kunnen worden gevolgd via de Alpe d’HuZes-app. Op diverse punten op de berg staan webcams en liggen matten voor de tijdregistratie.

Meer informatie

Back To Top
X