skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Alpe d’HuZes start met 4.543 deelnemers

UTRECHT | 07-06-2018 | Bron: Alpe d’HuZes

Vanochtend om half vijf is voor de dertiende keer Alpe d’HuZes van start gegaan. Deelnemers lopen of fietsen één tot zes keer de Alpe d’Huez op. Om acht uur vanavond finishen de laatste deelnemers en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt. In de twaalf voorgaande jaren is er al ruim 150 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.

In totaal doen er dit jaar 4.543 deelnemers mee, waaronder 3.005 fietsers en 1.538 hardlopers en wandelaars. Ze vertrokken in de vroege ochtend in de regen, maar vol enthousiasme, nadat het startschot was gegeven door Sylvia Struiwigh, een kankerpatiënt die zich ondanks haar ziekte en zware behandelingen tot het uiterste inzet voor kankerbestrijding.

De jongste deelnemer dit jaar is Irina Lusthof van zeven, die de berg op wandelt als een van de 380 kinderen die meedoen. De oudste deelnemer is Jan Kuiper, die met zijn 87 jaar de berg op fietst. De meeste deelnemers komen uit Noord-Brabant:1.238. Er doen ook 81 deelnemers uit het buitenland mee, waaronder twee uit de Nederlandse Antillen en één uit Canada.

Back To Top
X