skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Als een patiēnt niet meer beter wordt, wat is dan nodig?

UTRECHT | 04-09-2018 | Bron: NFK en SPKS

Jaarlijks krijgen duizenden mensen met kanker te horen dat ze (waarschijnlijk) niet meer beter worden. Sommige mensen horen dit direct bij de diagnose of kort daarna, anderen pas na (jarenlange) behandeling.

SPKS wil in samenwerking met NFK en betrokken kankerpatiëntenorganisaties graag weten wat patiënten nodig hebben wanneer zij niet meer beter worden. Daarom roept SPKS mensen die (uitgezaaide) kanker aan het spijsverteringskanaal hebben en niet meer beter worden op om hun ervaring te doneren door de vragenlijst in te vullen.

De kankerpatiëntenorganisaties willen graag weten hoe patiënten het gesprek hebben ervaren waarin zij  hoorden niet meer beter te worden. Maar, ook hoe het ziekenhuis daarna verder hielp én hoe patiënten denken over praten over hun levenseinde. Nu is hier onvoldoende zicht op. Met de uitkomsten van deze vragenlijst kunnen kankerpatiëntenorganisaties de belangen van mensen met kanker in de laatste levensfase beter behartigen.

De uitkomsten van deze vragenlijst worden breed gedeeld, zodat zorgverleners leren van de ervaringen en behoeften van patiënten en hiermee rekening kunnen houden in hun werk. SPKS brengt donateurs op de hoogte van de uitkomsten onder meer via de nieuwsbrief.

Doneer je ervaring
Patiënten die hun ervaring en behoefte willen delen, kunnen de vragenlijst hier invullen. Dat kan tot 18 september 2018.

Back To Top
X