skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Het Bezinningshuis opent in Den Dolder

DEN DOLDER | 7-12-2017 | Bron: Het Bezinningshuis

Stichting Het Bezinningshuis opent op vrijdag 5 januari 2018, in het Bedrijfsgebouw op de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder, de deuren van Het Bezinningshuis. 

Het Bezinningshuis is een plek van waaruit mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naaste ruimte wordt geboden om te bezinnen over hun (on)sterfelijkheid. Ook voor anderen die worstelen met grote levensvragen rondom de dood en voltooid leven is er ruimte; de dood uit de taboesfeer. Daarnaast worden er in Het Bezinningshuis, rondom dit thema, regelmatig bijeenkomsten voor geïnteresseerde professionals en particulieren georganiseerd.

Voor initiatiefnemers Hilda en Robin Zuidam uit Amersfoort is dit een bijzonder moment. “Doordat we de kans krijgen om deze ruimte te betrekken, kunnen we veel eerder dan verwacht met onze activiteiten starten en hopelijk vele mensen bijstaan in hun zoektocht naar steun en begeleiding bij de grote vragen rondom leven en dood”, aldus Hilda Zuidam.

De ceremonie zal bijgewoond worden door Wethouder Marcel Fluitman van de gemeente Zeist. Initiatiefnemer Robin Zuidam: “We zijn vereerd en blij dat we op dit prachtige terrein met dit initiatief mogen starten!”. Op zaterdag 6 januari is er tussen 15:00-18:00 uur gelegenheid voor de bewoners van Den Dolder en omgeving om Het Bezinningshuis te bezoeken tijdens een Open Huis. Overige informatie kan men vinden op de website www.bezinningshuis.nl.

Er worden zaterdag 6 januari tevens door Stichting WAardevol samen met Altrecht en de gemeente Zeist films vertoond in het Filmhuis Den Dollywood in het hoofdgebouw aan de Vijverhof. Het filmoverzicht en de tijden staan op: www.Zeist.nl/samenverderdendolder.

Back To Top
X