skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Bijeenkomst: In balans met je stoma

DEVENTER | 6-1-2017 | Margreet Hajee en Theo Elzinga

Deelgenoot en keramisch beeldend kunstenaar Margreet Hajee laat ons spelen met onze beperkingen. Zij heeft haar eigen beperkingen vertaald. Haar beelden boden uitdagingen, kansen en nieuwe mogelijkheden.

Velen van ons kennen het dal waarin we terecht zijn gekomen na onze diagnose. Het project ‘In balans met je stoma’ helpt op een ontspannen, creatieve wijze onze beperkingen te laten vervliegen. Onze stoma heeft een groot cadeau meegebracht. Namelijk, ons leven!

De drie fases van ‘In balans met je stoma’ vinden plaats in het atelier van Margreet in Deventer. Het aantal deelnemers is bepaald door het aantal secties die een gezonde darm heeft: 30 secties.

Fase 1
We maken kennis met elkaar, praten, lunchen samen en we kiezen een ongebakken darmsectie en nemen deze mee naar huis. Thuis kun je er omheen lopen, het vervloeken, om huilen, je woede uiten. Kortom, luisteren naar je gevoel.

Fase 2
In drie sessies van 10 deelnemers, komen we samen om elkaars ervaringen te delen. Dat doen we door letterlijk het ongebakken darmdeel kapot te gooien in de kleimenger (voorheen een deegmolen) er water bij te doen om er dan een eigen sculptuur van te maken. We lunchen met elkaar, praten samen en beschilderen, in jouw kleuren, je sculptuur.

Fase 3
Na een maand kunnen de sculpturen worden gebakken en geglazuurd. Om dan in maart 2017, darmmaand, een openbare tentoonstelling te organiseren. We nodigen de media uit om verslag te doen van ons project. Tevens maken we een film om deze te delen met (toekomstige) deelgenoten. We zien je graag bij ons project.

Meld je aan bij: Theo Elzinga, coördinator Leven met darmkanker,
via het mailadres darmkanker@spks.nl en vermeld je contactadres.
Bezoek de website van Margreet Hajee.

Back To Top
X