skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Dank voor alle aandacht voor maag- en slokdarmkanker

UTRECHT | 22-01-2019

Maag- en slokdarmkankerweek van 21 tot en met 25 januari 2019De maag- en slokdarmkankerweek was van 21 tot en met 25 januari. Dankzij de inzet van veel SPKS-vrijwilligers, zorgprofessionals en andere betrokkenen was er in deze week extra aandacht voor mensen die leven met maag- of slokdarmkanker.

Tijdens de bijeenkomsten was er aandacht voor de diagnose bij maag- of slokdarmkanker, mogelijke behandelingen, nieuwe ontwikkelingen en het leven met deze vormen van kanker. Ook klachten die later kunnen ontstaan, kwamen aan de orde. Zoals voeding, slikken en zelfdilatatie. Op de SPKS-website staat een korte terugblik van de bijeenkomsten in de maag- en slokdarmkankerweek. Zie terugblik maag- en slokdarmkankerweek.
In de komende weken zijn er nog meer bijeenkomsten in verschillende ziekenhuizen. SPKS is ook bij die bijeenkomsten aanwezig.

Boek vijftien jaar een buismaag - Marianne JagerIntroductie boek ‘Vijftien jaar een buismaag’
Patiëntenorganisatie SPKS introduceerde tijdens deze negende maag- en slokdarmkankerweek het boek ‘Vijftien jaar een buismaag’ bij het brede publiek. In het boek vertelt Marianne over het omgaan met kanker, in brede zin. De diagnose, het wachten, de operatie, de draad weer oppakken en het leven met kanker. Het gaat over de broodnodige steun in deze moeilijke periode, die hoop geeft op overleven.

Het boek is te downloaden via www.spks.nl en sinds de start van de maag- en slokdarmweek ook te bestellen als boek.

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS) geeft steun en informatie. De patiëntenorganisatie werkt daarin samen met ziekenhuizen en andere (zorg)organisaties.

 

Back To Top
X