skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Deventer Ziekenhuis wint de Sanofi Onco Care Challenge 2016

Met hun project: 3D Printlab: inzet 3csm_finale_sanofi_d37dfcf9d1D-modellen voor een gesprek met meer diepgang

Op 30 november vond de finale van de Onco Care Challenge 2016 plaats in Breukelen. Het Deventer
Ziekenhuis won de finale met hun project 3D Printlab: inzet 3D-modellen voor een gesprek met meer diepgang. Met een vurig betoog overtuigde het team van het ziekenhuis de jury te kiezen voor hun project. Hiermee sleepten zij het prijzengeld binnen, zodat zij hun project kunnen uitvoeren. Ook de andere ingezonden projecten werden tijdens de finale gepresenteerd, om zo uitwisseling van ideeën ter verbetering van de zorg te stimuleren.

Project: 3D Printlab

Met hun project wil het Deventer Ziekenhuis gebruik gaan maken van 3D printing. Voor de patiënten met kanker is het vaak moeilijk de ziekte voor zich te zien en de gevolgen hiervan in het lichaam te begrijpen. Het gebruik van 3D model in het gesprek over de aandoening helpt de ziekte “tastbaar” te maken en de relatie van de aandoening tot de rest van het lichaam zichtbaar kan maken. Operaties bij patiënten met kanker zijn complex vanwege de wijze waarop tumoren groeien en doorgroeien in verschillende lagen in het gezonde weefsel. De chirurg weet niet altijd wat hij zal tegenkomen en welke techniek het beste zal aansluiten om tot een goed resultaat te komen. Vooraf oefenen met een model van de tumor en zijn omgeving kan leiden tot betere resultaten en vermindering van de duur van de operatie. Zowel de patiënt als het behandelend team heeft op deze manier baat bij een 3D model.

Verzamelen verbeteringen oncologische zorg

Zorgverleners worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen rond de oncologische zorg en hebben daar vaak creatieve oplossingen voor. Deze ideeën zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren, bijvoorbeeld door gebrek aan tijd en geld. Met de Onco Care Challenge biedt Sanofi een podium voor het stimuleren en uitwisselen van ideeën. Het meest innovatieve project – dat een aantoonbare bijdrage levert aan de verbetering van oncologische zorg op maat – wil Sanofi helpen om samen met de zorgverleners de zorg rond oncologie extra aandacht te geven en te verbeteren.

Meer informatie:

·        Het project van het Deventer Ziekenhuis in meer detail

·        Een overzicht van alle ingezonden projecten

·        Meer informatie over de Onco Care Challenge 2016

Back To Top
X