skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Wat ervaren kankerpatiënten bij afsluiten overlijdensrisicoverzekering?

UTRECHT | 19-08-2019

Vandaag start de nieuwe Doneer je ervaring-peiling. Centraal staat de vraag: ‘Afsluiten overlijdensrisicoverzekering bij (risico op) kanker: wel of niet gelukt?’.

Een overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden een vooraf afgesproken bedrag uit aan de partner of andere naasten. Nabestaanden hoeven zich dan geen zorgen over de financiën te maken. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten bij een hypotheek. Als iemand overlijdt en een inkomen valt weg wordt met de uitkering uit de verzekering een deel van de hypotheek afgelost. Zo kan de partner of naaste toch in de woning blijven wonen.

De vraag is of mensen die leven met kanker ooit een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten of hebben geprobeerd deze af te sluiten. En hoe zij dit hebben ervaren.
SPKS doet deze uitvraag samen met NFK en andere kankerpatiëntenorganisaties om de belangen van mensen die leven met kanker aan het spijsverteringskanaal beter te kunnen behartigen.

Iedereen die kanker heeft (gehad) en mensen met erfelijke aanleg met verhoogd risico op het ontstaan van kanker kunnen deelnemen aan het onderzoek. Deelnemen aan dit onderzoek kon tot 26 augustus.
Zodra de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, komen die op deze website te staan.

Back To Top
X