skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Hoe ervaren kankerpatiënten taxivervoer naar ziekenhuis?

UTRECHT | 21-01-2020

Kankerpatiënten hebben recht op vergoeding van (taxi)vervoer naar en van het ziekenhuis voor chemo-, immuun- en radiotherapie. Maar hoe ervaren zij deze vorm van vervoer? 

De vragen worden gesteld aan mensen die in de afgelopen twee jaar gebruik hebben gemaakt van taxivervoer naar het ziekenhuis. In het onderzoek wordt onder meer gevraagd hoe mensen (taxi)vervoer hebben ervaren. Wat vonden zij van de bereikbaarheid van het taxibedrijf? Kwam de taxi op de afgesproken tijd? Als er een taxi werd gedeeld, wat vond men daar dan van?

Wat gebeurt er met de uitkomsten?
Patiëntenorganisaties zijn uitgenodigd voor een gesprek met zorgverzekeraars en andere relevante partijen om te praten over de kwaliteit van het taxivervoer. Met de uitkomsten van deze vragenlijst kan de stem van de patiënt worden ingebracht. NFK en haar 19 lidorganisaties, waaronder SPKS, doen dit onderzoek samen met een aantal andere patiëntenorganisaties, namelijk Nierpatiënten Vereniging Nederland, Nederlandse Oogvereniging, Dwarslaesie Organisatie Nederland en Spierziekten Nederland.

Deelname aan onderzoek
Het onderzoek is afgesloten. Je kunt helaas nu niet meer meedoen aan het onderzoek.

Back To Top
X