skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Wat is de impact van kanker op werk?

UTRECHT | 26-02-2019 | Bron: NFK en SPKS

Bij kanker kan er veel veranderen in het leven van patiënten en dat van naasten. Uit eerder onderzoek bleek dat mensen die kanker hebben (gehad) vaak weinig begrip ervaren van hun werkgever of collega’s. Daarom start vandaag een nieuw onderzoek: ‘kanker bij jou of je naaste, wat betekent dit voor je werk?’

SPKS doet dit onderzoek samen met NFK en andere kankerpatiëntenorganisaties om dieper in te gaan op de impact van kanker op het werk. Zo willen zij weten of er vanwege de kanker(behandeling) iets is veranderd aan de werksituatie. Ook zijn ze benieuwd of een zorgverlener de gevolgen van de kanker(behandeling) voor werk met de patiënt heeft besproken en of de patiënt daar behoefte aan had.

Iedereen die kanker heeft (gehad) kan deelnemen aan het onderzoek. Ook vrienden of familieleden van iemand die ziek is (geweest) kunnen meedoen.

Deelnemen aan dit onderzoek kon tot en met 11 maart.

 

De resultaten van het onderzoek staan begin april op deze website. Daarnaast worden de resultaten gedeeld met de media en politiek. Door ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte te brengen, kunnen zij leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee kunnen houden in hun werk.

Zie ook resultaten uit het vorige onderzoek: kankerpatiënten willen samen beslissen.

Back To Top
X