skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Maak samen het verschil voor darmkankerpatiënten

AMERSFOORT | 17-08-2017 | SPKS

SPKS doet samen met EuropaColon onderzoek naar de ervaring van patiënten rondom de diagnose uitgezaaide dikkedarmkanker. Dit is de eerste keer dat zo’n onderzoek in Europa wordt uitgevoerd.

De gezondheidszorg in Europa verschilt van land tot land. In Nederland is er meestal een team van zorgverleners dat de patiënt ondersteunt vanaf de diagnose. Er is toegang tot de nieuwste therapieën en medicijnen. En een mooi aanbod van zorgverleners op vele gebieden. Toch is iedere ervaring belangrijk voor ons, want helaas zijn darmkankerpatiënten in sommige landen niet zo gelukkig.

Daarom vragen SPKS en EuropaColon patiënten om mee te doen aan dit belangrijke onderzoek dat zal helpen om te begrijpen hoe patiënten omgaan met de diagnose uitgezaaide dikkedarmkanker. Antwoorden zullen ons helpen om in de toekomst meer doeltreffende steun en begeleiding te kunnen bieden.

SPKS en EuropaColon gaan 1.000 patiënten uit heel Europa werven, zodat de verstrekte informatie bijzonder waardevol is. Je kunt direct naar de vragenlijst via de link.

Meer informatie

 

Back To Top
X