skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Meer focus voor patiëntenorganisaties

UTRECHT | 22-12-2020

De ‘officiële’ introductie van Stichting Darmkanker was op 12 december 2020. SPKS en de Stomavereniging besloten om alle werkzaamheden voor mensen met darmkanker onder te brengen in deze nieuwe organisatie. Een organisatie die zijn focus volledig kan leggen op darmkanker.

Dat is nodig omdat het aantal mensen met deze ziekte toeneemt en om de zorg en aandacht rondom darmkanker te verbeteren. SPKS en de Stomavereniging dragen nu hun activiteiten op het gebied van darmkanker over aan Stichting Darmkanker.

De informatie over darmkanker voor patiënten blijft tot 1 februari 2021 op de website van SPKS staan. Dit omdat de website van Stichting Darmkanker nu nog in ontwikkeling is. Zo blijft ook in de komende tijd informatie voor patiënten en naasten beschikbaar.

Meer focus

SPKS was jarenlang de patiëntenorganisatie zowel voor mensen met darmkanker als voor mensen met maag- of slokdarmkanker. Met deze stap kan SPKS zich volledig gaan inzetten voor mensen met maag- of slokdarmkanker en hun naasten.

De patiëntenorganisatie verwacht van ziekenhuizen en zorgprofessionals dat zij zich specialiseren. Zodanig dat er gespecialiseerde behandelteams werken aan optimale zorg voor mensen met die vorm van kanker. Ook SPKS zal zich nu verder specialiseren in maag- en slokdarmkankerzorg.

SPKS leven met maag- of slokdarmkanker

SPKS gaat verder onder de naam ‘SPKS leven met maag- of slokdarmkanker’. Dat komt ook terug in het nieuwe logo.

SPKS richt zich erop dat alle mensen met maag- of slokdarmkanker de best mogelijke zorg krijgen met behoud van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.  SPKS helpt lotgenoten en naasten door het organiseren van lotgenotencontact, het geven van actuele informatie en door hun belangen te behartigen. Ook bevordert de patiëntenorganisatie wetenschappelijk onderzoek.
SPKS brengt mensen die hetzelfde hebben meegemaakt met elkaar in contact vanuit het motto ‘met elkaar, voor elkaar’.

Back To Top
X