skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Nieuwe bewustwordingscampagne ‘Kies bewust welk ziekenhuis het beste is voor jou’

UTRECHT | 17-11-2021

Op 2 november 2021 startte de nieuwe bewustwordingscampagne ‘Kies bewust welk ziekenhuis het beste is voor jou’. Daarmee willen NFK, SPKS en andere kankerpatiëntenorganisaties (toekomstige) kankerpatiënten bewust maken dat ziekenhuizen verschillen in expertise per kankersoort en hen bewust maken dat er een keuze is.

Ervaring Simona

In de campagne vertellen vijf (ex-)patiënten hun eigen verhaal over hoe ze de keuze voor een ziekenhuis maakten en overstapten naar een ziekenhuis gespecialiseerd in hun vorm van kanker. Zo vertelt Simona over haar ervaring bij slokdarmkanker. Zij zegt: “Ik wist niet van het verschil tussen ziekenhuizen. Eigenlijk ben ik daar later pas achter gekomen.” Haar verhaal en de verhalen van de anderen staan op de webpagina www.nfk.nl/ziekenhuiskeuze.

Ziekenhuiskeuzehulp

Naast de campagne is er informatie om mensen te ondersteunen bij het kiezen voor een passend ziekenhuis. Op de website Vind het juiste ziekenhuis voor jouw kanker is beschreven waar je op kunt letten en welke vragen je kunt stellen.
Op deze website vind je ook de eerste ziekenhuisbeschrijvingen in een gebruiksvriendelijke ziekenhuiskeuzehulp. Samen met de desbetreffende kankerpatiëntenorganisaties, waaronder SPKS, is als eerste keuze-informatie over blaas-, nier-, borst-, maag- en slokdarmkanker ontwikkeld.

In de keuzehulp staan alleen de gegevens van ziekenhuizen die hieraan meewerken: deze ziekenhuizen delen vrijwillig extra informatie. Op dit moment zijn nog maar enkele beschrijvingen beschikbaar via deze keuzehulp. De komende tijd komen daar meer ziekenhuizen en meer kankersoorten bij. Let op, de informatie uit de keuzehulp is geen advies. Er zijn meer ziekenhuizen die zorg en behandeling bieden voor jouw vorm van kanker. Niet alle ziekenhuizen doen mee.

Back To Top
X