skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Nieuwe coördinator Leven met darmkanker

Wij zijn verheugd u te laten weten dat Theo Elzinga is aangetreden als nieuwe coördinator Leven met darmkanker bij SPKS. Het betreft een onbetaalde vrijwilligersfunctie.

theo1

 

 

 

 

 

 

 

“9 januari 2013 is de datum die een grote verandering teweegbracht in mijn leven. Van de Maag Darm en Leverarts kreeg ik te horen dat ik darmkanker had.

Als theatermaker/regisseur/acteur was ik hard bezig mijn solovoorstelling over Simon Carmiggelt te presenteren; een voorstelling ter ere van zijn honderdste geboortejaar. De affiches waren klaar, de theaters waren uitgenodigd voor de try-outs. 7 oktober 2013, zijn honderdste geboortedag, was ik uitgenodigd om scenes uit mijn voorstelling te spelen in de bibliotheek van Amsterdam met vele andere vrienden en collega’s.

De diagnose Darmkanker zette mijn droom op losse schroeven. 5 februari 2013 ben ik geopereerd en met een permanente Stoma moest ik verder met mijn leven. Na enkele maanden besefte ik dat de impact van deze operatie groter was dan had verwacht. De ingreep had niet alleen fysiek, maar ook geestelijk veel consequenties.

Door mijn ervaringen van dit jaar op papier te zetten, ben ik uit deze zware periode geklommen. Nu ben ik sinds begin juli 2016 weer actief als theatermaker en coördinator van de afdeling Darm. Ik ben weer een gelukkig mens. Met een poepzak op mijn buik kan ik, nu weer gezond en wel, mijn ervaringen delen als kankerpatiënt en als theatermaker.”

 

Theo heeft ruime ervaring in bestuurlijke functies en staat in de startblokken om Leven met darmkanker een boost te geven. Hij volgt Gerda Schapers op die sinds het vertrek van Jolien Pon in 2015 het coördinatorschap van Leven met darmkanker heeft waargenomen. SPKS dankt Gerda en Jolien heel hartelijk voor hun verdienstelijke inzet voor de patiënt met darmkanker.

 

U kunt Theo bereiken via het e-mailadres darmkanker@spks.nl.

Back To Top
X