skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Nieuwe uitvraag naar erfelijke kanker

UTRECHT | 15-09-2020

Mensen met een erfelijke aanleg voor kanker hebben vaak meer of andere vragen. Er spelen ook andere emoties, vooral omdat het ook om hun familieleden gaat. SPKS, NFK en andere kankerpatiëntenorganisaties zijn op zoek naar de ervaringen van mensen die door erfelijke aanleg een verhoogd risico op kanker hebben. Dit om hun belangen nog beter te kunnen behartigen. Daarom start vandaag een nieuwe online peiling. Daarbij is de hoofdvraag ‘Verhoogd risico op kanker, wat vind jij van de informatievoorziening en ondersteuning?’. 

Deze online vragenlijst is bedoeld voor mensen (of ouders van kinderen) die een erfelijkheidsonderzoek hebben gehad, waaruit bleek dat zij een verhoogd risico op kanker hebben.

Waarover gaan de vragen?

De vragen gaan over de behoefte aan informatie van mensen tijdens het erfelijkheidsonderzoek en of zij die informatie ook daadwerkelijk hebben gekregen. Hadden zij een vast aanspreekpunt in het ziekenhuis? En welke rol speelde de huisarts als het gaat over het verhoogde risico op kanker?

Alle ervaringen samen helpen om de belangen van mensen die door erfelijke aanleg een verhoogd risico op kanker hebben nog beter te kunnen behartigen.

Meedoen?

Wil je jouw ervaring anoniem delen? Deelnemen aan dit onderzoek kon tot 29 september 2020. Binnenkort vind je op deze website de resultaten van het onderzoek.

 

Back To Top
X