skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Nieuwe uitvraag naar ervaringen bij zeldzame vorm van kanker

UTRECHT | 26-05-2020

In Nederland leven meer dan 130.000 mensen met of na een zeldzame vorm van kanker. Om ook hun belangen goed te kunnen behartigen, is het belangrijk te weten wat de ervaringen en behoeften zijn van mensen met een zeldzame kanker. Daarom zijn SPKS, NFK en andere kankerpatiëntenorganisaties een online peiling gestart.

In Nederland noemen we een kanker zeldzaam als de diagnose van de specifieke kankersoort ongeveer 1.000 keer per jaar wordt gesteld. Maag- en slokdarmkanker zijn in Nederland (net) niet zeldzaam, maar in andere Europese landen zijn ze dat wel. Om die reden vraagt SPKS mensen met maag- of slokdarmkanker de online vragenlijst in te vullen.

Waarover gaat deze vragenlijst?

Deze vragenlijst gaat over de ervaringen van mensen met een zeldzame vorm van kanker: de klachten die zij ervoeren, de diagnose en de behandeling. Hoe lang duurde het voordat de juiste diagnose werd gesteld? Hoe zijn de behandelmogelijkheden besproken en hoe hebben zij de begeleiding van hun arts ervaren?

SPKS hoopt dat mensen met maag- of slokdarmkanker deze lijst met vragen over hun ervaringen willen invullen. Hun antwoorden helpen om beter inzicht te krijgen. Daarmee kan SPKS de specifieke belangen van mensen met maag- of slokdarmkanker beter behartigen.

Invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten en is anoniem.

Via deze hyperlink ga je naar de vragenlijst.

Back To Top
X