skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Uitvraag naar gevolgen van coronacrisis voor mensen met kanker

UTRECHT | 06-10-2020

Een derde van de mensen met kanker ervaart gevolgen van de coronacrisis voor de behandeling of nacontrole. Dat bleek uit de peiling eerder dit jaar. Inmiddels zijn we een half jaar verder en de vraag is hoe het nu gaat. Daarom start vandaag een nieuwe online peiling. Daarbij is de hoofdvraag ‘Kankerzorg in de anderhalvemetersamenleving: wat is jouw ervaring?’. 

Deze online vragenlijst is bedoeld voor mensen die in de afgelopen maanden een afspraak hadden in het ziekenhuis voor diagnose, behandeling of (na)controle van kanker.

Waarover gaan de vragen?

Vanwege het coronavirus hebben ziekenhuizen maatregelen getroffen om de zorg zo veilig mogelijk te kunnen uitvoeren. Zo werden afspraken omgezet in (video)belafspraken, vonden er minder controles in het ziekenhuis plaats en mochten er minder begeleiders mee naar het ziekenhuis. Met deze nieuwe vragenlijst gaat SPKS dieper op deze omstandigheden in.

De vragen gaan over de ervaringen van mensen met kanker aan het spijsverteringskanaal. Hoe ervaren zij afspraken op afstand? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat vinden zij van de coronamaatregelen?

Alle ervaringen samen helpen om de belangen van mensen met kanker aan het spijsverteringskanaal nog beter te kunnen behartigen.

Meedoen?

Wil je jouw ervaring anoniem delen? Deelnemen aan dit onderzoek kon tot 3 november 2020.

 

Back To Top
X