skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Nieuwe uitvraag naar gevolgen van coronacrisis voor mensen met kanker

UTRECHT | 30-03-2020

De coronacrisis heeft gevolgen voor de gehele samenleving. Om goed zicht te krijgen op hoe mensen met kanker deze situatie ervaren, zijn SPKS, NFK en andere kankerpatiëntenorganisaties samen met medisch specialisten een online peiling gestart. Daarmee halen ze ervaringen op over de gevolgen van de coronacrisis. Zo kunnen ze samen werken aan oplossingen voor doorlopend goede zorg voor mensen die leven met kanker aan het spijsverteringskanaal.

SPKS heeft enorm veel respect voor alle zorgverleners die in deze uitdagende tijden zo hard werken. De oncologische artsen doen hun uiterste best om mensen met kanker zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus, en hen tegelijkertijd ook zo goed mogelijk te behandelen tegen hun kanker. Om hier de juiste balans in te vinden proberen medisch specialisten nu zoveel mogelijk kennis en inzichten te vergaren.

Wat betekent dit voor kankerpatiënten?

De druk op de ziekenhuizen zal voorlopig nog hoog blijven. Daarom is het belangrijk nu al na te denken over de vraag: hoe kan de zorg voor mensen met kanker nu en in de nabije toekomst zo goed mogelijk doorgaan? Medisch specialisten zijn hier al mee bezig en hebben kankerpatiëntenorganisaties gevraagd om in kaart te brengen hoe mensen met kanker de gevolgen van de coronacrisis ervaren. NFK, SPKS en andere kankerpatiëntenorganisaties hebben daarom samen met medisch specialisten de vragenlijst opgesteld: ‘Gevolgen van de coronacrisis voor kankerpatiënten, wat is jouw ervaring?’

Ervaringen delen

Wil je jouw ervaring anoniem delen? Alle ervaringen samen helpen patiëntenorganisaties, ziekenhuizen, artsen en de politiek om landelijke afspraken te maken over hoe de kankerzorg zo goed mogelijk kan doorgaan tijdens de coronacrisis.

Waar gaat deze vragenlijst over?

Deze vragenlijst gaat over de gevolgen van de coronacrisis voor mensen die kanker hebben (gehad) en nog onder behandeling of nacontrole van het ziekenhuis staan. Kunnen je afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis nog doorgaan? En zo ja, op welke manier? En hoe zit het met je behandeling? Gaat deze door of is deze noodgedwongen aangepast of uitgesteld? En hoe ervaar je eventuele veranderingen? Ook als er niets is veranderd kun je aan deze vragenlijst meedoen. Deelnemen aan dit onderzoek kon tot 18 april 2020.

 

Back To Top
X