skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Nieuwe website ‘Kanker doet veel met je’ helpt patiënten met psychosociale klachten

UTRECHT | 03-11-2018 | Bron: IPSO

Veel patiënten met kanker ervaren tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en/of financiën. Vaak zoeken zij geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. 

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor ‘psychosociale klachten’ bij kanker. Er is veel informatie over dit onderwerp, maar die is vaak niet goed vindbaar of onvoldoende toegankelijk voor (ex-)patiënten en hun naasten. De website ‘Kanker doet veel met je’ probeert hier verandering in aan te brengen.

Op de website is in gewone taal te lezen wat psychosociale klachten zijn en welke hulp er is. Dit gebeurt aan de hand van informatieve animaties. Dankzij de ‘voorlees’ functie en de mogelijkheid om de website in contrastkleuren te zien, is de website ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

’Kanker doet veel met je’ zet voor vijf thema’s reeds bestaande informatie en hulpmiddelen overzichtelijk bij elkaar. De focus ligt op veel voorkomende klachten zoals vermoeidheid, angst, somberheid, relatieproblemen en geldproblemen. Daarnaast bevat de website praktische tips en adviezen, links naar andere websites en verwijzingen naar zorgverleners in de buurt. Het aanbod aan hulp (formeel en informeel) is in één oogopslag te zien.

Ga naar de website ‘Kanker doet veel met je‘.

Back To Top
X