skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Nominatie SPKS-buddy voor PGO impactprijs

UTRECHT | 17-09-2020

SPKS is voor de inzet van SPKS-buddy’s genomineerd voor de PGO impactprijs. SPKS-buddy’s begeleiden en ondersteunen mensen die een operatie vanwege slokdarmkanker ondergingen in het UMC Utrecht. Met deze nominatie maakt SPKS kans op een publieksprijs van maar liefst € 3.000. Daarvoor heeft SPKS ook jouw stem nodig. Help je mee?

De impactprijs is een waarderingsprijs. Hiermee zet PGOsupport initiatieven in het zonnetje die door gezamenlijke inzet impact hebben op de kwaliteit van zorg en/of kwaliteit van leven. Ruim 30 projecten en initiatieven zijn aangemeld. Een deskundige jury heeft uit deze inzendingen 14 projecten genomineerd.

Impact door SPKS-buddy’s

Een buddy is een voorbeeld voor wat patiënten kunnen bereiken. Als voormalig patiënt begrijpt hij of zij de situatie als geen ander en kan helpen om het leven weer op te pakken. Te leren omgaan met twijfel en beperkingen. Contacten vinden plaats per e-mail, telefonisch of persoonlijk. De inzet van een SPKS-buddy kost de patiënt geen geld en levert veel op.
Antonie Langelaan, SPKS-buddy, vertelt in de video over het buddytraject.

Stem mee op 1 oktober

Op donderdag 1 oktober 2020 houdt PGOsupport een online talkshow, met onder meer de uitreiking van de impactprijzen. Er zijn 3 juryprijzen van elk € 4.000 en een publieksprijs van € 3.000. De publieksprijs gaat naar het project dat de meeste stemmen krijgt van de deelnemers aan de talkshow.

Help je mee? Meld je aan voor de online talkshow op de PGO-website en stem op 1 oktober op het buddyproject voor patiënten met slokdarmkanker.

Video buddytraject patiënten met slokdarmkanker

Meer informatie over het buddytraject vind je op de PGO-website.

Back To Top
X