skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Samen beslissen over kankerbehandeling

UTRECHT | 30-10-2018 | Bron: NFK en SPKS

SPKS, andere kankerpatiëntenorganisaties en NFK  houden een peiling onder mensen die kanker hebben (gehad) om na te gaan wat hun ervaringen en behoeften zijn met betrekking tot samen beslissen. Ze willen graag weten in hoeverre de zorgverlener de patiënt heeft ondersteund bij het maken van een keuze voor een behandeling. 

Wanneer iemand kanker heeft, moeten vaak in korte tijd beslissingen (bijvoorbeeld over behandelingen) worden genomen, die directe gevolgen kunnen hebben voor het leven op korte en lange termijn. Als de patiënt de situatie en eigen voorkeuren met de zorgverlener kan bespreken, kunnen ze samen beslissen welke behandeling het beste past.

De vraag is: hoe mensen die kanker hebben (gehad) denken over samen beslissen. Zijn ze betrokken geweest bij de beslissing, zijn ze goed geïnformeerd, heeft de zorgverlener hen ondersteund en hebben ze tijd gehad om hun keuze te overdenken?

SPKS, andere kankerpatiëntenorganisaties en NFK willen graag meer zicht hebben op de ervaringen van mensen die kanker hebben (gehad) als het gaat over samen beslissen. De uitkomsten van de vragenlijst vergroten hun inzicht zodat ze de belangen van mensen met kanker beter kunnen behartigen.

Deel (anoniem) in ongeveer 5 minuten je ervaring met samen beslissen (en je behoeften hierin). Ook mensen die níet het gevoel hadden dat er (bewust) een keuze voor een behandeling is gemaakt, kunnen de vragenlijst invullen.

Doneer je ervaring.

 

 

 

Back To Top
X