skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

SPKS start realisatie ambitie tijdens rondetafelbijeenkomst samen met zorgprofessionals

UTRECHT | 18-10-2017 | Bron: SPKS

Patiëntenorganisatie SPKS wil excellente zorg voor alle maag- en slokdarmpatiënten. Deze visie heeft SPKS verwoord in ‘Visie op centers of excellence voor maag- en slokdarmkanker’, augustus 2017. SPKS wil deze visie samen met zorgprofessionals realiseren. Daarom heeft SPKS het initiatief genomen om in een rondetafelbijeenkomst in gesprek te gaan met medische experts, zorgverzekeraars en andere stakeholders.

Rondetafelbijeenkomst
De rondetafelbijeenkomst is een initiatief van SPKS en wordt gesteund door NFK. De bijeenkomst vindt plaats op 23 november met als doel een volgende stap te zetten naar verbetering van de zorg voor mensen die leven met maag- of slokdarmkanker. Inmiddels zijn er ruim 40 aanmeldingen van oncologisch chirurgen, MDL-artsen, medisch oncologen, radiotherapeuten, diëtisten, verpleegkundigen, oncologisch pathologen, radiologen, psychologen, medisch adviseurs, zorginkopers van zorgverzekeraars en maatschappelijke stakeholders.

Visie op centers of excellence voor maag- en slokdarmkanker
SPKS heeft in 2015 de eerste versie van het visiedocument opgesteld waarin we beschrijven hoe volgens ons de zorg voor mensen met maag- of slokdarmkanker idealiter zou moeten worden ingericht.

Liesbeth Timmermans, coördinator van de SPKS-patiëntengroep Leven met maag- of slokdarmkanker: “Doordat we ons zo intensief verdiepen in de werkelijkheid en de mogelijkheden die er voor verbetering zijn, wordt onze visie ook steeds weer wat aangepast aan nieuwe inzichten. Daarom hebben we ons visiedocument in augustus 2017 geactualiseerd. We zijn intensief aan het werk met onze visie en voeren gesprekken met veel verschillende professionals, zorgverzekeraars en relevante beleidsorganisaties. Met de rondetafelbijeenkomst willen we een volgende stap zetten.”

Ga naar het visiedocument

Voor eventuele vragen over de rondetafelbijeenkomst, neem contact op met Liesbeth Timmermans, L.Timmermans@spks.nl.

Back To Top
X