skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

SPKS zoekt vrijwilligers

UTRECHT | 08-07-2021

Veel lotgenoten weten het als geen ander: de diagnose maag- of slokdarmkanker komt hard aan. Niets is meer hetzelfde, alles staat in een ander perspectief. Vanaf het moment van de diagnose staat je leven in het teken van kanker, van onderzoeken, van ziekenhuis in en uit, van artsen en verpleegkundigen, van wachtkamers en van onzekerheid en angst. Het is alsof je in een film terecht bent gekomen waar je eigenlijk niet in thuis hoort. In een trein die voort dendert en waarvan de bestemming onbekend is.

Je hebt vragen, heel veel vragen. Maar de afspraken zijn dikwijls kort, je krijgt veel informatie en dan zijn er ook nog alle emoties die je moet verwerken!

Wat doet SPKS?

Patiëntenorganisatie SPKS leven met maag- of slokdarmkanker kan voor jou een belangrijke rol spelen. SPKS is immers een stichting met ervaringsdeskundigen, allen vrijwilligers. Samen zorgen we onder meer voor voorlichting via brochures, films, ons magazine Doorgang, nieuwsbrieven en presentaties in zorginstellingen.
Ook verzorgen wij (digitaal) lotgenotencontact via webinars, buddyprojecten en de landelijke contactdag. Daarnaast zorgen we voor belangenbehartiging via expertzorg, bezoek aan ziekenhuizen, wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling van richtlijnen in de zorg, etc. SPKS maakt zich dus hard voor verbetering van de zorg.

Nieuwe vrijwilligers

SPKS kan niet zonder de inzet van ervaringsdeskundigen zoals jij. Wij zijn dan ook met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers!
Met name hebben wij vacatures voor bestuursleden, zoals een voorzitter, secretaris en penningmeester.
Wil jij ook meewerken in een klein, enthousiast en gemotiveerd team? Wil jij met jouw ervaring, samen met ons, opkomen voor de belangen van andere maag- of slokdarmkankerpatiënten?
Meld je dan aan als vrijwilliger bij SPKS en lever een belangrijke bijdrage om samen met andere ervaringsdeskundigen je in te zetten voor lotgenoten.

Uiteraard worden nieuwe vrijwilligers begeleid. Je kunt bijvoorbeeld gedurende een periode meewerken aan lopende activiteiten zonder meteen eigen taken te krijgen. Ook kun je als vrijwilliger bij SPKS de scholing krijgen die past bij de taken die je uit gaat voeren.

Wil jij ook actief zijn voor lotgenoten?

Ben je geïnteresseerd en wil ook jij jezelf graag inzetten om mensen met maag- of slokdarmkanker nog beter te kunnen helpen? Of wil je gewoon eens kijken wat de mogelijkheden zijn? Ken jij iemand die graag als vrijwilliger een waardevolle bijdrage aan SPKS wil leveren? Neem dan contact op met Jos Ploeg, bestuurslid en coördinator vrijwilligers bij SPKS via:

Bekijk onze vacatures.

Jos Ploeg vertelt waarom hij vrijwilliger is geworden en waarom dit zo belangrijk is.

Back To Top
X