skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Steun kankeronderzoek via 11Stedenzwemtocht

UTRECHT | 25-07-2018 | Bron: 11Stedenzwemtocht

Van 18 tot 20 augustus 2018 zwemt Maarten van der Weijden de 11 stedentocht. Hij doet dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. De opbrengst wordt gebruikt voor 11 onderzoeken, die samen met SPKS, andere kankerpatiëntenorganisaties en NFK zijn geselecteerd.

Er is onder meer gekozen voor onderzoek naar de behandeling van kankergerelateerde vermoeidheid en onderzoek naar het opsporen van leveruitzaaiingen bij darmkanker (FUTURE-studie). Met de FUTURE-studie willen onderzoekers een betere manier vinden waarop follow-up plaatsvindt na operatie van leveruitzaaiingen bij darmkanker. Mogelijk heeft een optimale follow-up minder impact op de kwaliteit van leven van de patiënt.

Jaap de Haas is ambassadeur van de 11stedentocht in Harlingen, waar Maarten van der Weijden zondag 19 augustus langs zwemt. Hij roept iedereen op om mee te doen: “Als darmkankerpatient weet ik hoe belastend de onderzoeken in het ziekenhuis zijn. Steun het onderzoek naar de mogelijkheden voor thuisonderzoek, en zwem mee!” Zie de oproep van Jaap de Haas op Facebook.

Iedereen die zich wil inzetten voor onderzoek naar kanker kan zijn eigen persoonlijke sponsors werven en met Maarten in een of meer steden 500 of 2.000 meter zwemmen. Kijk voor meer informatie op de website 11Stedenzwemtocht.

Back To Top
X