skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp neemt 17.000 steunbetuigingen in ontvangst

21 december 2016

Den Haag, 21 december – Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66, langdurige zorg) heeft vandaag uit handen van patiëntenverenigingen en de Maag Lever Darm Stichting 17.000 steunbetuigingen in ontvangst genomen. De steunbetuigingen zijn getekend door bezoekers van het platform waarkaniknaardewc.nl, dat pleit voor meer publiek toegankelijke toiletten in Nederland.

Iedere Nederlander moet een toilet met ruim 2500 anderen delen. Dat is te veel, zeker voor buikpatiënten. In een daaropvolgend debat, naar aanleiding van het VN-verdrag over toegankelijkheid, bracht zij de zaak direct ter sprake. “Iedereen zou in onze maatschappij moeten kunnen winkelen, op stap gaan. Ik roep de staatssecretaris op hier met gemeenten aan te gaan werken.”

De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), PDS Belangenvereniging (PDSB), Stomavereniging en SPKS startten daarom eerder dit jaar samen met de Maag Lever Darm Stichting het initiatief ‘waarkaniknaardewc.nl’. Dat is een platform dat het tekort aan toiletten beschrijft en ervaringsverhalen deelt. Ook kunnen ondernemers hun toiletruimte aanmelden.

Toilet Tour

De overhandigingen van de steunbetuigingen maken deel uit van de Toilet Tour. Dat is een tour van een rondreizend toilet dat op verschillende plaatsen in Nederland komt. De tour deed vandaag Den Haag aan.  Gister startte de Tour in Amsterdam.  De hoofdstad werd benoemd als meest gastvrije toiletgemeente van Nederland.

Back To Top
X