skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Wat vinden kankerpatiënten belangrijk bij hun keuze voor een ziekenhuis?

UTRECHT | 22-10-2019

Patiënten kunnen in principe zelf kiezen naar welk ziekenhuis zij gaan. Maar hoe maken zij deze keuze? Wat vinden zij hierbij belangrijk? Vandaag start het onderzoek naar de ervaringen van (ex-)kankerpatiënten bij de keuze voor een ziekenhuis. Dit onderzoek doet SPKS samen met NFK en andere kankerpatiëntenorganisaties.

De vragen in het onderzoek gaan er over hoe kankerpatiënten terecht zijn gekomen in het ziekenhuis waar zij de meeste zorg kregen. Wat waren voor hen redenen om naar dat ziekenhuis te gaan? Hoe hebben zij de reistijd ervaren? Waren ze tevreden met hun keuze? Of zouden zij, achteraf gezien, een andere keuze hebben gemaakt?

SPKS doet dit onderzoek samen met NFK en andere kankerpatiëntenorganisaties om de belangen van mensen die leven met kanker aan het spijsverteringskanaal beter te kunnen behartigen. Zo wil SPKS bereiken dat kankerpatiënten de best mogelijke zorg krijgen.

Deelnemen aan dit onderzoek kon tot en met 4 november 2019. Zodra de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, komen die op deze website te staan.

Back To Top
X