skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Wel of niet veranderen van zorgverzekeraar?

UTRECHT | 09-12-2018 | Bron: Nu.nl en NFK

Opzeggen bij de huidige zorgverzekeraar kan tot 1 januari. Een nieuwe zorgverzekeraar of andere zorgpolis kiezen, kan tot 1 februari. Veel mensen zien er tegenop om uit te zoeken wat voor hen een goede en betaalbare zorgverzekering is. Maar, vooral als mensen meer zorg nodig hebben, kan wisseling van zorgverzekeraar of zorgpolis zinvol zijn. 

Of iemand wil overstappen, bepaalt hij of zij zelf. Voordat iemand opzegt, is het van belang te realiseren, dat zorgverzekeraars wel verplicht zijn om iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Maar dat geldt niet voor de aanvullende verzekering.

Vier tips bij overweging overstap van Nu.nl

  • Denk goed na of een aanvullende verzekering nodig is
  • Maak gebruik van meer vergelijkingssites
  • Bij een budgetpolis: kijk goed naar de gecontracteerde zorgaanbieders
  • Overweeg het eigen risico te verhogen

Zorgverzekering en kanker
Kankerpatiënten hebben doorgaans meer zorg nodig. Dat bepaalt ook de uiteindelijke keuze voor een zorgverzekering en of overstappen slim is. Bij weinig extra zorgkosten is aanvullend verzekeren vaak niet nodig. Maar bij behandelingen van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, psycholoog, tandarts of oncologische revalidatie kan een aanvullende verzekering heel handig zijn. NFK biedt handvatten om zelf te kunnen bepalen of het zinvol is om over te stappen.

De Patiëntenfederatie Nederland maakte een overzicht met veel gestelde vragen van mensen die meer zorg nodig hebben.

Meer informatie

Back To Top
X