skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Wereldkankerdag: aandacht voor kanker in coronatijd

UTRECHT | 04-02-2021

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Daarom is er op Wereldkankerdag extra aandacht voor de impact van kanker op lotgenoten en naasten. Wereldkankerdag staat dit jaar in het teken van kanker in coronatijd.

Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.

Steun bij kanker

In Nederland spannen honderden organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen of te behandelen. En om mensen te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte. Voor mensen met kanker is er een breed aanbod aan zorg en ondersteuning. In alle fasen van het ziekteproces, maar óók na afloop daarvan.

Rond Wereldkankerdag kun je (nader) kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Dit jaar zetten zij vooral online hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, een rondleiding of een lezing.

Activiteiten

Een overzicht met alle activiteiten en informatie over de samenwerkende organisaties is te vinden op www.wereldkankerdag.nl.

Back To Top
X