skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Zuiderzee Klassieker levert 193.885 euro op voor een gezonde buik

ALMERE | 4-10-2017 | Bron: MLDS

Op 30 september 2017 vond de 7e editie van de Zuiderzee Klassieker plaats. Het jaarlijkse wielerevenement van de Maag Lever Darm Stichting, heeft een bedrag opgeleverd van 193.885 euro.

Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting: “Wat een fantastische dag en wat een geweldige prestatie van de meer dan duizend deelnemers. We zijn enorm dankbaar voor het geweldige bedrag dat is opgehaald door de fietsers en alle mensen die hebben gedoneerd. Samen met alle deelnemers maken we zo meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk en dat is zó hard nodig. Onze droom is: een gezonde buik voor iedereen.”

Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker steunt de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten zoals darmkanker, de ziekte van Crohn en andere aandoeningen die elke dag grote impact hebben op het leven van twee miljoen buikpatiënten.

Namen op de weg
Alle deelnemers hebben hun eigen verhaal waarom zij vandaag meefietsten. Een glimp van die verhalen was duidelijk zichtbaar tijdens de tocht. Deelnemers konden de namen van degenen voor wie zij fietsten op de weg laten schrijven. Naast de sportieve prestatie kreeg daarmee ook de emotie een mooie plek tijdens dit evenement.

Start en finish in Almere
Dit jaar konden de deelnemers drie afstanden rijden: 60, 120 en 180 kilometer, via drie verschillende routes. Deelnemers fietsten langs de Oostvaardersplassen, door het polderlandschap van de provincie Flevoland en een rondje Markermeer (180 kilometer). Op de rustpunten werden de deelnemers voorzien van eten en drinken en was er muziek en entertainment.

Editie 2018
In 2018 vindt de 8e editie van de Zuiderzee Klassieker plaats op zaterdag 29 september. Deelnemers kunnen zich nu al aanmelden.

Back To Top
X