Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Boek Darmkanker

Het boek voor patiënt, familie en professional

Twee chirurgen en twee verpleegkundigen van het Maasstad Ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis hebben het boek Darmkanker, het boek voor patiënt, familie en professional geschreven. Het is bedoeld voor patiënten, hun naasten en voor professionals in de zorg die worden geconfronteerd met darmkanker.

Dikke darmkanker komt steeds vaker voor. Bij mannen is het, na longkanker en prostaatkanker, de meest voorkomende soort kanker. Bij vrouwen komt borstkanker het meest voor, gevolgd door dikke darmkanker. Wie te horen krijgt dat hij/zij deze ziekte heeft, krijgt te maken met talloze vragen. Hoe ontstaat dikke darmkanker eigenlijk? Hoe en door wie wordt het behandeld? Wat zijn de bijwerkingen van mijn behandeling? Hoe groot is de kans op genezing? Hoe moet ik me voorbereiden? En wat betekent dit voor mijn gezin? Het boek geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen.

De auteurs namen zelf het initiatief tot het schrijven van dit boek. Zij vonden dat er voor patiënten weinig volledige en laagdrempelige informatie bestaat over de ziekte.

In dit boek geven zij een overzicht van de ziekte darmkanker, de onderzoeken die moeten gebeuren en de mogelijke behandelingen en consequenties van deze ziekte. Omdat bij het stellen van de diagnose en de behandeling veel verschillende zorgverleners betrokken zijn, hebben zij deze professionals zelf aan het woord gelaten over hun rol in het bestrijden van deze ziekte. De patiënt is echter degene die de behandelingen moet ondergaan en kampt met de onzekerheid en vragen die opkomen als de diagnose darmkanker gesteld wordt. De auteurs zijn verheugd dat zij een aantal mensen die darmkanker hebben en personen in de naaste omgeving bereid hebben gevonden hun ervaringen met ons te delen. Zij speelden een belangrijke rol in de totstandkoming van dit boek. Dit boek is bedoeld als leidraad voor mensen met darmkanker of mensen die er in hun naaste omgeving mee te maken krijgen. Maar ook de zorgverlener die omgaat met patiënten met darmkanker vindt in dit boek veel interessante informatie.

Uit het voorwoord van Hugo Borst:”…Bij mijn vader (80) was darmkanker vastgesteld…Het boek dat u nu heeft opengeslagen had ik mij destijds ook best gewenst”.

Meer informatie

  • Auteurs: chirurg Peter-Paul Coene en nurse-practitioner Lidy van Driel-Rooks van het Maasstad Ziekenhuis en chirurg Wietske Vrijland en verpleegkundig specialist Annemarie van der Spek van het Sint Franciscus Gasthuis
  • Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum
  • ISBN 9789031381791
  • Prijs € 24,50

9527_darmkanker

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.