Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Blindedarmkanker (Pseudo Myxoma Peritoneï)

Deze ziekte is zeldzaam, waardoor weinig artsen bekend zijn met het ziektebeeld. Het is een zeldzame kanker van het buikvlies. De oorsprong van PMP (Pseudo Myxoma Peritoneï) ligt meestal bij een overmatige slijmproductie in de cellen aan de binnenkant van de blinde darm. Dit leidt tot een zwelling van de blinde darm. Door de zwelling van de blinde darm knapt deze en verspreidt de ziekte zich in de buikholte.

Doordat de cellen, die het slijm verspreiden in de buik, op het buikvlies gaan zitten en zich daar vermenigvuldigen en slijm gaan produceren ontstaat er een “slijmbuik”. De buik wordt dikker. Vaak is dit het eerste kenmerk van de ziekte. Veel patiënten proberen daarop af te vallen. Vaak lukt het wel om gewicht kwijt te raken, maar de buik wordt er niet dunner van. Soms leidt het dikker worden van de buik tot liesbreuken of navelbreuken. In een later stadium van de ziekte drukt het slijm het middenrif omhoog en/of worden darmen dichtgedrukt. In die fase hebben patiënten snel een vol of misselijk gevoel en moeten ze soms overgeven. Verder kan de ziekte zich uiten in een ongewoon en soms moeizaam ontlastingspatroon en in vermoeidheidsklachten.

Het is van belang dat de diagnose en behandeling van deze zeldzame ziekte in een expertisecentrum plaatsvindt.

Sinds een aantal jaren is bij blindedarmkanker soms ook een behandeling met HIPEC (verwarmde chemotherapie) mogelijk. Zie video voor toelichting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.