Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Dunnedarmkanker

Dunnedarmkanker is erg zeldzaam, in Nederland wordt deze diagnose jaarlijks bij minder dan 500 mensen gesteld. Dat is opmerkelijk omdat de dunne darm veel langer is dan de dikke darm en zowel door lengte als door sterke plooiing een veel groter oppervlak heeft. De precieze oorzaken voor dit verschil in optreden van kanker zijn dan ook nog niet helemaal duidelijk. Kankers van de dunne darm komen vooral voor bij patiënten met een erfelijke aanleg op darmkanker. Er zijn twee ziektebeelden bekend die een erfelijke vorm van dunnedarmkanker kunnen veroorzaken: Lynch-syndroom en Polyposis. Informatie hierover kun je vinden onder Erfelijke darmkankers.

De behandeling van dunnedarmkanker is in grote lijnen gelijk aan die van de dikke darm. Er is in de afgelopen 15 jaar veel onderzoek gedaan naar verbeterde behandeling van kanker van de dikke darm, zowel gericht op verbetering van chirurgische technieken, als gericht op effectieve chemo- en radiotherapie. In tegenstelling hiermee zijn er voor dunnedarmkanker geen studieresultaten beschikbaar. Dit heeft alles te maken met het zeldzame optreden van de tumor, waardoor het erg lastig is om vergelijkend onderzoek te doen naar verschillende behandelingsmethoden.

Bij gebrek aan gegevens, wordt meestal gekozen voor een behandeling die sterk lijkt op behandeling voor dikkedarmkanker. Dit  vanuit de wetenschap dat beide typen kanker uitgaan van een zelfde type weefsel, die onder de microscoop sterk op elkaar lijken, en hetzelfde patroon kennen van groei en uitzaaiing. In de bibliotheek van kanker.nl vindt u meer informatie over behandeling van (uitgezaaide) dunnedarmkanker.
(Bron: Doorgang nr. 38)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.