skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Moderator

Heb je maag- of slokdarmkanker (gehad)? Of ben je met kanker in aanraking gekomen als naaste? Wil je jouw ervaring inzetten? Meld je aan als moderator en leid mede namens SPKS de gespreksgroep Slokdarmkanker en maagkanker op kanker.nl in goede banen.

Deelnemers op kanker.nl kunnen in gespreksgroepen met elkaar in contact komen, ervaringen uitwisselen en hun mening geven. We willen graag dat dit respectvol gebeurt. Daarom worden de gesprekken in gespreksgroepen begeleid door moderatoren. SPKS is, samen met kanker.nl, op zoek naar enthousiaste moderatoren.

Wat doet een moderator?
De moderator is in een gespreksgroep het eerste aanspreekpunt voor vragen, opmerkingen en suggesties over de site. Ook zorgt een moderator voor een plezierige sfeer binnen de groep, zodat de deelnemers binnen een vertrouwde omgeving hun kennis, ervaringen en meningen kunnen delen. Als moderator speel je een belangrijke rol op Kanker.nl. Je begeleidt de groep maag- of slokdarmkanker.

Dit houdt in dat:

  • je geregeld kijkt hoe het gaat in de groep en of er bijvoorbeeld vragen zijn (afhankelijk van het aantal moderatoren kunnen dagen worden verdeeld).
  • je samenwerkt met andere moderatoren.
  • je met regelmaat contact onderhoudt met de community managers, die de community Kanker.nl beheren.

Een moderator die bij kanker.nl actief is, valt onder de verantwoordelijkheid van de stichting Kanker.nl en dient ook een moderatorenovereenkomst te tekenen bij kanker.nl.

Samenwerking met SPKS
Het is wenselijk dat een moderator zich naast kanker.nl ook aansluit bij patiëntenorganisatie SPKS. Dat is in wederzijds belang. Het is een goede zaak als de informatie die in de gespreksgroep wordt besproken ook wordt ingezet in de belangenbehartiging van mensen die te maken hebben met maag- of slokdarmkanker (uiteraard met behoud van vertrouwelijkheid). En andersom kun je ervaringen vanuit de achterban van SPKS-patiëntengroep maag- of slokdarmkanker inbrengen op het forum.
Het signaleren, vertalen en terugkoppelen van hetgeen met deze signalen is gedaan op het vlak van de belangenbehartiging valt onder de verantwoordelijkheid van SPKS.
Naast je rol als moderator kun je lotgenoten ook via SPKS steunen.

Interesse?
Heb je interesse in deze vacature of wil je eerst meer informatie? Stuur dan een e-mail naar communitymanager@kanker.nl of vrijwilligers@spks.nl dan nemen wij contact met je op.

Back To Top
X