skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Voorzitter

SPKS is op zoek naar een voorzitter (onbezoldigde functie). Iemand die de bestuurswerkzaamheden wil coördineren en uitvoeren, die SPKS binnen en buiten wil vertegenwoordigen en die leiding wil geven aan de vergaderingen van het bestuur. SPKS wil de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die te maken hebben met kanker aan maag of slokdarm. Dat doen we door samen te werken met professionals en met andere relevante organisaties, ondersteuning te bieden, informatie te verstrekken en belangen van deze doelgroepen te behartigen. Sta je bekend om jouw samenbindend vermogen en wil je SPKS vertegenwoordigen?

Wat ga je doen?

  • De voorzitter geeft samen met andere bestuursleden leiding aan vrijwilligers. Met elkaar geven we richting aan de missie van SPKS. De voorzitter zorgt voor borging van uitvoering en planning van de SPKS-missie en taken. Je stelt samen met andere bestuursleden en vrijwilligers het activiteitenplan op en bent verantwoordelijk voor de uitvoering ervan.
  • Je vertegenwoordigt SPKS en behartigt de belangen van mensen met kanker aan het spijsverteringskanaal. Onder meer bij zorgorganisaties, samenwerkingspartners en tijdens overleg met andere kankerpatiëntenorganisaties en NFK (4x per jaar algemene ledenvergadering en 4x per jaar overleg beleid en strategie).
  • Je bereidt beleidsvoorstellen voor ter bespreking en besluitvorming in het bestuursoverleg. Je zit het maandelijkse SPKS-bestuursoverleg voor.

De maandelijkse vergaderingen met het bestuur vinden plaats op een centraal gelegen locatie. Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te werken aan diverse projecten en/of samenwerkingsverbanden.

Belangrijke vaardigheden voor de voorzitter zijn samenbindend vermogen, leiderschap, goede presentatie- en uitdrukkingsvaardigheden. Bij voorkeur ben je ervaringsdeskundig en ken je het zorgveld.

Wat bieden wij?
Je werkt nauw samen met de andere leden van het bestuur en wordt ondersteund door het secretariaat. Verder kun je deelnemen aan de cursussen bij PGOsupport. Daarnaast bieden we een vergoeding van onkosten.

Interesse?
Heb je interesse in deze vrijwilligersfunctie? Stuur dan een e-mail met je motivatie en CV naar Jos Ploeg, vrijwilligers@spks.nl.

Back To Top
X