skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Sport en revalidatie

Herstellen is meer dan genezen

Sport- en revalidatieprogramma’s zijn een hulpmiddel om te werken aan herstel van de lichamelijke en geestelijke conditie tijdens of na de behandeling. Beweging en ontspanning kan klachten als vermoeidheid, pijn, angst en neerslachtigheid, waarvan veel (ex-)kankerpatiënten last hebben, tegengaan. Sommige ziekenhuizen hebben een eigen nazorgprogramma voor patiënten met kanker. Ook buiten het ziekenhuis zijn er mogelijkheden om te werken aan conditieherstel en een nieuw evenwicht. Een aantal verzekeraars vergoedt deelname aan revalidatie of sport onder begeleiding.

Verder in Balans
Voor wie wil blijven werken aan de lichamelijke conditie, is er Verder in Balans. Onder professionele begeleiding van fysiotherapeuten gaat u verder met bewegen en sporten in een groep lotgenoten. Verder in Balans wordt op minder locaties aangeboden dan Herstel & Balans. Meer informatie, onder andere een voorlichtingsfilm, en aanmelden op www.verderinbalans.nl.

Sportadvies op maat
De Stichting Kanker en Sport, ofwel Tegenkracht, geeft advies-op-maat over sporten voor, tijdens of na de behandeling. Je vertelt wat je wilt, de sportarts geeft advies over wat kan en de stichting helpt zoeken naar begeleiding in de buurt bij het uitvoeren van jouw persoonlijke sportprogramma. Sporten helpt om beter bestand te zijn tegen de negatieve gevolgen van de ingreep of kuur.
www.stichtingkankerensport.nl

Fysiotherapie
Klachten overgehouden aan de behandeling? De fysiotherapeut geeft advies en oefeningen die u helpen om weer beter te kunnen bewegen. Sommige fysiotherapeuten hebben zich toegelegd op vermoeidheid of vochtophopingen/lymfoedeem.
www.defysiotherapeut.com

Fysiosport
Adressen van beweegcentra en centra voor fysiotherapie in Nederland waar u kunt sporten en bewegen onder begeleiding. Er worden programma’s aangeboden voor mensen die problemen hebben met bewegen bijvoorbeeld na een ziekte. Ook werknemers die vanwege lichamelijke klachten dreigen uit te vallen of al ziek thuis zitten, kunnen er terecht.
www.hetgezondenet.nl

Sportzorg
Sportartsen, sportfysiotherapeuten en sportmasseurs helpen niet alleen professionele sporters maar ook amateur sporters met een chronische aandoening. Een overzicht van sportzorgadressen.
www.sportzorg.nl

Back To Top
X