skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Vakantie

Even op adem komen

Er even tussenuit, op adem komen, dat wil iedereen wel eens. Voor mensen met kanker is niet elke locatie geschikt omdat er bijvoorbeeld geen verzorging is. Er zijn voor jou diverse mogelijkheden om een tijd te genieten van een andere omgeving. Zie de organisaties hieronder.

Stichting Leef
Stichting Leef, een particulier initiatief, biedt chronisch zieken een (nagenoeg) kosteloos verblijf in Zuid-Frankrijk.
www.stichting-leef.nl

Stichting Les Vaux
Stichting Les Vaux organiseert gastenweken voor mensen met kanker, in Frankrijk. Deelnemers kunnen aan de hand van een gevarieerd programma in alle rust stilstaan bij de situatie van het moment en zich bezinnen op keuzes voor de toekomst.
www.lesvaux.nl

Stichting Roparun
Stichting Roparun exploiteert zes bungalows op ‘gewone’ vakantieparken, die zijn bestemd voor kankerpatiënten die behoefte hebben aan de rust van een andere omgeving, bijvoorbeeld na het volgen van chemokuren. Ook nabestaanden kunnen er terecht na een zware periode. Formulieren voor het aanvragen van een kostenloze bungalowvakantie zijn uitsluitend verkrijgbaar via de ziekenhuizen.
www.roparun.nl

Vereniging de Zonnebloem
Vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken mensen die door ziekte of handicap aan huis gebonden zijn. Daarnaast organiseren ze tal van activiteiten, dagtochten en aangepaste vakanties.
www.zonnebloem.nl

Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties
De branchevereniging voor reisorganisatoren en aanbieders van vakantie-accommodaties voor reizigers met een functiebeperking. De NBAV geeft De Blauwe Gids uit, waarin u informatie vindt over vakanties, sport en recreatie van alle aangesloten leden.
www.nbav.nl

Voor (gezinnen met) kinderen en jongeren

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen
Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) organiseert vakantiekampen en dagtochten voor kinderen met kanker. Bij iedere activiteit is zeer ervaren begeleiding en medische ondersteuning beschikbaar in de vorm van artsen en verpleegkundigen uit oncologische centra in Nederland.
www.skov.org

Stichting Gaandeweg
De Stichting Gaandeweg organiseert en bekostigt korte vakanties voor gezinnen met een kind dat kanker heeft of daaraan is overleden.
www.gaandeweg.nl

Stichting Colombine
Het Colombinehuis is een vakantieverblijf voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar die om uiteenlopende redenen nauwelijks op vakantie kunnen, bijvoorbeeld na een zware medische behandeling.
www.colombinehuis.nl

Stichting Sailing Kids
De Stichting Sailing Kids organiseert zeilvakantieweken voor chronisch zieke kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes. Ook voor jongeren en jongvolwassenen (16 tot 25 jaar).
www.sailingkids.eu

Back To Top
X