skip to Main Content
Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact

Websites over kanker aan maag of slokdarm

aanbevolen door SPKS

Maag Lever Darm Stichting
De Maag Lever Darm Stichting geeft voorlichting over ziekten in het spijsverteringsstelsel (niet alleen kanker), en financiert onderzoek naar deze ziekten. Op de site vind je ook veel informatie over kanker.
www.mlds.nl en veel gestelde vragen met antwoorden

Informatie over slokdarmkanker
Informatieve website over slokdarmkanker, verzorgd door de Maag Lever Darm Stichting. De site bevat ook een forum voor mensen met slokdarmkanker.
www.slokdarmkanker.info

Zeldzame kanker in het spijsverteringskanaal
Een Gastro Intestinale Stroma Tumor (GIST) is een zeldzame vorm van kanker. De tumoren ontstaan uit steunweefsel van het maagdarmkanaal. GIST komt het meeste voor in de maagwand en in de dunne darm . Maar GIST kan ook in de slokdarm, de dikke darm of de endeldarm ontstaan. In zeldzame gevallen ontstaat een GIST op andere plekken in de buikholte. Voor informatie en lotgenotencontact kun je terecht bij.
www.contactgroepgist.nl

Informatie over operaties
Op de website Chirurg en operatie vind je in de rubriek Specifieke buikoperaties informatie over onder meer de buismaagoperatie bij slokdarmkanker en de HIPEC operatie ter behandeling van darmkanker die naar het buikvlies is uitgezaaid. Ook voor mensen met maag- of slokdarmkanker is deze site informatief. Maar we willen je ook waarschuwen: de toegevoegde beeldverslagen van diverse operaties kunnen confronterend zijn.
www.chirurgenoperatie.nl

Back To Top
X