Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Websites over kanker in het spijsverteringskanaal

aanbevolen door SPKS

Maag Lever Darm Stichting
De Maag Lever Darm Stichting geeft voorlichting over ziekten in het spijsverteringsstelsel (niet alleen kanker), en financiert onderzoek naar deze ziekten. Op de site vind je ook veel informatie over kanker.
www.mlds.nl en veel gestelde vragen met antwoorden

Informatie over darmkanker
Informatieve website over darmkanker, verzorgd door de Maag Lever Darm Stichting,
De site bevat ook een forum voor mensen met darmkanker.
www.darmkanker.info

Als darmkanker erfelijk is
Twee erfelijke ziektes, die onder andere kanker in de darm kunnen veroorzaken, zijn HNPCC en Familiaire Adomateuze Polyposis (FAP). Bij deze ziektes staat darmkanker voorop als kenmerk van de ziekte. HNPCC – lynch en FAP worden daarom ook wel erfelijke vormen van darmkanker genoemd. Voor informatie en lotgenotencontact kun je terecht bij
Polyposis Contactgroep
www.kankerpatient.nl/ppc
Vereniging HNPCC Lynch
www.kankerpatient.nl/hnpcc

Informatie over slokdarmkanker
Informatieve website over slokdarmkanker, verzorgd door de Maag Lever Darm Stichting. De site bevat ook een forum voor mensen met slokdarmkanker.
www.slokdarmkanker.info

Belangenvereniging voor stomadragers
Informatieve websites over verder leven met een stoma, verzorgd door de Stomavereniging Nederland. Veel stomadragers hebben hun stoma als gevolg van de behandeling voor een vorm van kanker in het spijsverteringskanaal. De site bevat ook een forum voor stomadragers.
www.stomavereniging.nl

Zeldzame kanker in het spijsverteringskanaal
Een Gastro Intestinale Stroma Tumor (GIST) is een zeldzame vorm van kanker. De tumoren ontstaan uit steunweefsel van het maagdarmkanaal. GIST komt het meeste voor in de maagwand en in de dunne darm . Maar GIST kan ook in de slokdarm, de dikke darm of de endeldarm ontstaan. In zeldzame gevallen ontstaat een GIST op andere plekken in de buikholte. Voor informatie en lotgenotencontact kun je terecht bij.
www.contactgroepgist.nl

Informatie over levertumoren
De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) zet zich in voor mensen met een leverziekte. De vereniging geeft ook informatie over goedaardige en kwaadaardige levertumoren.

Informatie over operaties
Op de website Chirurg en operatie vind je in de rubriek Specifieke buikoperaties informatie over onder meer de buismaagoperatie bij slokdarmkanker en de HIPEC operatie ter behandeling van darmkanker die naar het buikvlies is uitgezaaid. Ook voor mensen met een andere vorm van kanker in het spijsverteringskanaal is deze site informatief. Maar we willen je ook waarschuwen: de toegevoegde beeldverslagen van diverse operaties kunnen confronterend zijn.
www.chirurgenoperatie.nl

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.