Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Zorgboek darmkanker

De mededeling dat je darmkanker hebt, is een grote klap: hoewel heel wat mensen genezen, is darmkanker een ernstige vorm van kanker. Door de mededeling kom je in een andere wereld terecht: wat vanzelfsprekend, vertrouwd en veilig was, is dat opeens niet meer.

Jij en jouw naasten zullen veel vragen hebben. Dat zijn allereerst vragen over de darmkanker zelf, de onderzoeken en behandelingen, en natuurlijk over uw vooruitzichten. Wat zijn de (on)mogelijkheden van een operatie, van radiotherapie en van chemotherapie? En wat leveren ze op: helpen ze u om te overleven?

Na de periode van behandelen zijn er andere vragen. Hoe moet het nu verder? Wat wil ik nog, wat kan ik nog? Kan ik weer een ‘gewoon’ leven gaan leiden? Wil ik dat eigenlijk wel? Heel wat mensen stellen zichzelf persoonlijke, indringende vragen. Waarom is mij dit overkomen? Hoe past dit in mijn leven?…

Andere vragen gaan over jouw verzorging. Hoe ga je om met de lichamelijke gevolgen van de darmkanker en de behandelingen? Wat kun je doen om de vermoeidheid in de hand te houden? Wat is de beste aanpak van pijn?

Je zult ook vragen hebben over de hulp die jou en jouw naasten krijgen. Wat heb je precies aan de artsen, aan de verpleegkundigen? Wat kunnen een psycholoog of geestelijk verzorger voor jou betekenen? Welke hulp is er als je thuis wordt verzorgd?

Betrouwbare informatie
Op deze vragen vind je een antwoord in dit boek. Het boek is gemaakt in samenwerking met tal van vooraanstaande deskundigen en hun organisaties, waaronder de maag-lever-darmartsen (NVGE), de chirurgen (NVCO) en de radiotherapeuten (NVRO). Ook Stichting Doorgang, Polyposis Contactgroep en KWF Kankerbestrijding hebben aan de totstandkoming van dit boek meegewerkt.

Bestel dit boek via www.boekenoverziekten.nl of koop het bij jouw apotheek.

9531_doorgang_zorgboekdarmkanker

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.