Doneer je ervaring

In 2017 heeft de Nederlandse Federatie van kanker patiëntenorganisaties (NFK) het initiatief genomen voor “Doneer je ervaring”.

‘Doneer Je Ervaring’ geeft kankerpatiënten een stem. Want wie leeft met kanker, weet wat deze ziekte betekent – voor je lijf, je mentale gezondheid, je naasten, je werk, je geld en de zorg die je krijgt. Via online vragenlijsten verzamelen we persoonlijke ervaringen en wensen. Samen vormen die één heldere stem. Deze stem brengt NFK in op plekken waar het verschil wordt gemaakt.

Inmiddels zijn er al 24 onderwerpen de revue gepasseerd en dat levert een schat aan informatie op. Op de website van ‘Doneer je ervaring’ is alles na te lezen. Ook voor onze patiëntenorganisatie is dit van belang. Iedere patiëntenorganisatie kan na elk onderzoek een specifieke uitdraai vragen van de ‘eigen’ deelnemers. Aan de hand van die resultaten gaat het bestuur na of één of meer onderwerpen ook voor onze patiëntengroep relevant is en zo nodig en/of gewenst maken we er een onderwerp van voor onze nieuwsbrief en/of onze lotgenotendag.

Meedoen is dan ook niet alleen van belang voor alle kankerpatiënten maar ook voor onze eigen patiëntenorganisatie!

Meld u dan ook aan als panellid op de website van ‘Doneer je ervaring’

 

 

 

 

Back To Top