Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Training samen beslissen • 28 februari 2018 • Bernhoven

Wanneer?
Op verschillende data organiseert het ziekenhuis Bernhoven de training ‘Samen beslissen met je arts. Hoe doe je dat?’ Kom je ook?
Dezelfde training vindt op verschillende data plaats: 28 februari van 9:30 tot 12:00 uur, 5 maart van 14:30 tot 17:00 uur, 21 maart van 14:30 tot 17:00 uur, 4 april van 9:30 tot 12:00 uur en 19 april van 14.30 tot 17.00 uur.

Wat?
Bijeenkomst ‘Samen beslissen met je arts. Hoe doe je dat?’ Tijdens de ruim twee uur durende training krijg je handvatten die helpen om daadwerkelijk de regie in eigen hand te houden. Welke behandelkeuzes maak je en hoe neem je een beslissende rol? Om dat goed te kunnen, moet je wel het goede gesprek voeren met je arts en/of de verpleegkundige. Zodat je samen kunt beslissen wat de beste keus is in jouw specifieke omstandigheden.

Waar?
Bernhoven • Nistelrodeseweg 10 • 5406 PT Uden

Aanmelden?
Graag aanmelden via de website van Bernhoven.

Webinar darmkanker 2018 • 5 maart 2018

Wanneer?
Op 5 maart kun je om 19:30 uur thuis via jouw computer/laptop het webinar darmkanker volgen. UMC Utrecht organiseert dit webinar.

Wat?
Tijdens het webinar vertellen prof. Miriam Koopman en prof. Onno Kranenburg over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar darmkanker en de behandeling van deze ziekte. Men komt er steeds meer achter dat er verschillende vormen van darmkanker zijn, die ook verschillend moeten worden behandeld.
Internist-oncoloog Miriam Koopman en wetenschappelijk onderzoeker Onno Kranenburg praten je niet alleen bij maar gaan ook graag met je in gesprek tijdens het webinar.

Waar?
Online thuis

Aanmelden?
Ga naar de website van UMC Utrecht om je aan te melden voor dit webinar.

Darmkankercongres Tijd voor verandering • 10 maart 2018 • SPKS Leven met darmkanker

Wanneer?
Op 10 maart organiseert SPKS Leven met darmkanker het darmkankercongres Tijd voor verandering. Kom je ook?
De ontvangst is om 9:30 uur, het programma is van 10:00 tot 16:00 uur.

Wat?
Tijdens het darmkankercongres krijg je informatie over de nieuwste behandelmogelijkheden en is er volop aandacht voor het leven naast de behandelingen. Ook is er ruimte voor lotgenotencontact en een meet & greet over vrijwilligerswerk. Zie programma.

Waar?
Eenhoorn Meeting Center Amersfoort • Barchman Wuytierslaan 2 • 3818 LH Amersfoort

Aanmelden?
Donateurs nemen gratis deel aan het congres. Introducés betalen € 15,-.
Klik hier om aan te melden voor het darmkankercongres.

Vrijwilligersdag • 21 juli 2018 • SPKS

Wanneer?
Op 21 juli organiseert SPKS weer de vrijwilligersdag. Kom je ook?

Wat?
Bijeenkomst vrijwilligers SPKS, programma volgt.

Waar?
Locatie volgt •

Landelijke contactdag • 22 september 2018 • SPKS

Wanneer?
Op 22 september organiseert SPKS weer de Landelijke Contactdag. Kom je ook?

Wat?
Bijeenkomst donateurs SPKS, programma volgt.

Waar?
Locatie volgt •

Bijeenkomst: In balans met je stoma • Per regio Nederland

Wanneer?
Zodra er voldoende deelnemers zijn, starten we met de bijeenkomsten In balans met je stoma. Kom je ook?

Wat?
In de bijeenkomst ‘In balans met je stoma’ gaan we op een ontspannen en creatieve wijze met deelgenoten, stomadragers, op ontdekkingsreis naar de psychosociale problemen die wij tegenkomen in de maatschappij en in ons leven in het algemeen.
In diverse delen van het land gaan we werken met een groep van maximaal 30 deelgenoten.

Fase 1: Tijdens een ronde tafelgesprek delen wij onze angsten, frustraties, schaamte en woede. De sessies vinden plaats binnen een dagdeel. Tijdens het ronde tafelgesprek wordt er voor een lunch gezorgd. Na dit gesprek maken de deelnemers een keuze uit een ‘van klei gemaakte’ darmsectie. De deelnemers nemen dit darmdeel mee naar huis en gebruiken deze als talisman om hun frustraties en dergelijke helder te krijgen en zo hun nieuw verkregen leven van een andere kant te bezien.

Fase 2: In drie sessies met maximaal 10 deelnemers, komen we samen in de verschillende regio’s om elkaars ervaringen te delen. Dit vindt plaats in een atelier waar we kunnen werken met de klei. Dat doen we door letterlijk het ongebakken darmdeel kapot te gooien in de kleimenger. We voegen er water bij, zodat de klei weer werkbaar is. Daarna maakt elke deelnemer een eigen sculptuur. In de lunchpauze delen we onze ervaringen. Daarna kun je deze beschilderen met kleislib in de kleuren van je eigen keuze.

Fase 3: Na een maand kunnen de sculpturen worden gebakken en geglazuurd. Ter afsluiting van het project organiseren we een openbare tentoonstelling. We nodigen de media uit om de tentoonstelling in de publiciteit te brengen. Publiciteit die buitenstaanders beter op de hoogte brengt van de problemen waar een stomadrager tegenaan loopt. Tevens maken we een film om deze te delen met (toekomstige) deelgenoten.

Wie zijn de begeleiders?
Margreet Hajee: beeldend kunstenaar (specialisatie monumentaal keramische vormgeving), docent kunstgeschiedenis en handvaardigheid, stomadraagster en deelgenoot. Website Margreet Hajee.
Theo Elzinga: docent drama, acteur, theatermaker, stomadrager en deelgenoot.

Waar?
Per regio Nederland

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden bij Theo Elzinga, coördinator Leven met darmkanker, via het mailadres darmkanker@spks.nl (vermeld je contactadres).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.