Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Stomadag • 2 juni 2018 • Stomavereniging

Wanneer?
Op 2 juni organiseert de Stomavereniging een bijeenkomst in Assen. Vanaf 10:00 uur ontvangst, het programma is van 10:30 tot 16:00 uur.

Wat?
Het thema van de Stomadag Assen is ‘positieve gezondheid’. Bij positieve gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op veerkracht en datgene wat je leven betekenisvol maakt. Want gezondheid is zoveel meer dan alleen ‘niet ziek zijn’. Tijdens de dag zijn er verschillende workshops en activiteiten. Zie programma.

Waar?
Van der Valk Hotel Assen • Balkenweg 1 • 9405 CC Assen

Aanmelden?
Graag vooraf aanmelden.

Thema-avond Werkkracht bij kanker • 7 juni 2018 • Centrum Camino

Wanneer?
Op 7 juni organiseert Centrum Camino de thema-avond Werkkracht bij kanker. Vanaf 19:30 uur ontvangst, het programma is van 20:00 tot 21:45 uur.

Wat?
Hoe zit het met werken als je kanker hebt? Of werken na je behandelingen. Lukt dat wel? Wat is de rol van de bedrijfsarts en wat mag je van je leidinggevende verwachten. Wat zegt de wet er over? Tijdens de thema-avond gaat Ragna van Hummel, directeur Re-Turn, in op al deze en nog andere vragen rondom kanker en werk. Aan bod komen je rechten en plichten, de balans tussen werk en privé, behandelingen en herstel en de gevolgen van kanker voor het werk. Zie programma.

Waar?
Centrum Camino • Schoolstraat 11 • Nieuwerkerk aan den IJssel

Aanmelden?
Graag vooraf aanmelden via 06-30 22 86 83 of activiteit@centrumcamino.nl.

Informatiedag • 27 juni 2018 • St. Antonius Ziekenhuis

Wanneer?
Op 27 juni organiseert het St. Antonius Ziekenhuis een informatiedag voor patiënten met een Barrett slokdarm die een endoscopische behandeling hebben gehad voor dysplasie of een vroege vorm van slokdarmkanker. Vanaf 12:30 uur ontvangst, het programma is van 13:00 tot 17:00 uur.

Wat?
De informatiedag staat in het teken van alles wat met een Barrett slokdarm en vroege vormen van slokdarmkanker te maken heeft. Barrett is vaak een voorstadium van slokdarmkanker. Leden van het slokdarmteam van het St. Antonius Ziekenhuis zullen vertellen over zeer uiteenlopende onderwerpen, van wat het ziektebeeld precies inhoudt tot de behandelmogelijkheden en de rol van wetenschappelijk onderzoek in het verbeteren van de behandeling. Daarnaast komt het onderwerp kwaliteit van leven en lotgenotencontact aan bod.

Waar?
St. Antonius Ziekenhuis (auditorium) • Koekoekslaan 1 • 3435 CM Nieuwegein

Aanmelden?
De dag is georganiseerd voor patiënten die recent zijn behandeld in het St. Antonius Ziekenhuis en uitnodigingen zijn per post verstuurd. Mocht je geïnteresseerd zijn in deelname en heb je geen uitnodiging ontvangen, dan kun je dit kenbaar maken op het emailadres wat.wilt.u.weten.over.barrett@gmail.com. Twee weken voor de informatiedag zal St. Antonius Ziekenhuis laten weten of deelname mogelijk is.

Vrijwilligersdag • 21 juli 2018 • SPKS

Wanneer?
Op 21 juli organiseert SPKS weer de vrijwilligersdag. Kom je ook?

Wat?
Bijeenkomst vrijwilligers SPKS, programma volgt.

Waar?
Locatie volgt •

Landelijke contactdag • 22 september 2018 • SPKS

Wanneer?
Op 22 september organiseert SPKS weer de Landelijke Contactdag. Kom je ook?

Wat?
Bijeenkomst donateurs SPKS, programma volgt.

Waar?
Locatie volgt •

Zuiderzee Klassieker • 29 september 2018 • MLDS

Wanneer?
Op 29 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting voor de 8e keer de Zuiderzee Klassieker. Kom je ook?

Wat?
De Zuiderzee Klassieker is een fietstocht waarmee MLDS geld inzamelt voor meer onderzoek naar darmkanker en andere spijsverteringsziekten. Aan de fietstocht doen jaarlijks meer dan duizend fietsers mee, die samen elk jaar ruim 200.000 euro binnenfietsen. Dit jaar is de start in Amersfoort. Zie programma.

Waar?
De start- en finishlocatie is aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren op het Lieve Vrouwekerkhof (in de volksmond beter bekend als het Lieve Vrouweplein) in Amersfoort.

Aanmelden?
Graag vooraf aanmelden. Je betaalt voor een inschrijving op de dag zelf € 40,-. Het reguliere inschrijfgeld is € 34,50. NTFU leden krijgen korting en betalen € 31,50. Alle opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar spijsverteringsziekten. Betalen op de dag zelf kan met pin of contant, bij voorkeur gepast. Meer informatie.

Bijeenkomst: In balans met je stoma • Per regio Nederland

Wanneer?
Zodra er voldoende deelnemers zijn, starten we met de bijeenkomsten In balans met je stoma. Kom je ook?

Wat?
In de bijeenkomst ‘In balans met je stoma’ gaan we op een ontspannen en creatieve wijze met deelgenoten, stomadragers, op ontdekkingsreis naar de psychosociale problemen die wij tegenkomen in de maatschappij en in ons leven in het algemeen.
In diverse delen van het land gaan we werken met een groep van maximaal 30 deelgenoten.

Fase 1: Tijdens een ronde tafelgesprek delen wij onze angsten, frustraties, schaamte en woede. De sessies vinden plaats binnen een dagdeel. Tijdens het ronde tafelgesprek wordt er voor een lunch gezorgd. Na dit gesprek maken de deelnemers een keuze uit een ‘van klei gemaakte’ darmsectie. De deelnemers nemen dit darmdeel mee naar huis en gebruiken deze als talisman om hun frustraties en dergelijke helder te krijgen en zo hun nieuw verkregen leven van een andere kant te bezien.

Fase 2: In drie sessies met maximaal 10 deelnemers, komen we samen in de verschillende regio’s om elkaars ervaringen te delen. Dit vindt plaats in een atelier waar we kunnen werken met de klei. Dat doen we door letterlijk het ongebakken darmdeel kapot te gooien in de kleimenger. We voegen er water bij, zodat de klei weer werkbaar is. Daarna maakt elke deelnemer een eigen sculptuur. In de lunchpauze delen we onze ervaringen. Daarna kun je deze beschilderen met kleislib in de kleuren van je eigen keuze.

Fase 3: Na een maand kunnen de sculpturen worden gebakken en geglazuurd. Ter afsluiting van het project organiseren we een openbare tentoonstelling. We nodigen de media uit om de tentoonstelling in de publiciteit te brengen. Publiciteit die buitenstaanders beter op de hoogte brengt van de problemen waar een stomadrager tegenaan loopt. Tevens maken we een film om deze te delen met (toekomstige) deelgenoten.

Wie zijn de begeleiders?
Margreet Hajee: beeldend kunstenaar (specialisatie monumentaal keramische vormgeving), docent kunstgeschiedenis en handvaardigheid, stomadraagster en deelgenoot. Website Margreet Hajee.
Theo Elzinga: docent drama, acteur, theatermaker, stomadrager en deelgenoot.

Waar?
Per regio Nederland

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden bij Theo Elzinga, coördinator Leven met darmkanker, via het mailadres darmkanker@spks.nl (vermeld je contactadres).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.