Postbus 8152, 3503 RD Utrecht Lotgenotencontact
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Training samen beslissen • 19 april 2018 • Bernhoven

Wanneer?
Op 19 april organiseert het ziekenhuis Bernhoven de training ‘Samen beslissen met je arts. Hoe doe je dat?’ Kom je ook?
De bijeenkomst is van 14.30 tot 17.00 uur.

Wat?
Bijeenkomst ‘Samen beslissen met je arts. Hoe doe je dat?’ Tijdens de ruim twee uur durende training krijg je handvatten die helpen om daadwerkelijk de regie in eigen hand te houden. Welke behandelkeuzes maak je en hoe neem je een beslissende rol? Om dat goed te kunnen, moet je wel het goede gesprek voeren met je arts en/of de verpleegkundige. Zodat je samen kunt beslissen wat de beste keus is in jouw specifieke omstandigheden.

Waar?
Bernhoven • Nistelrodeseweg 10 • 5406 PT Uden

Aanmelden?
Graag aanmelden via de website van Bernhoven.

Symposium In het oog van de Storm • 25 mei 2018 • Ede

Wanneer?
Op 25 mei organiseert de Christelijke Hogeschool Ede in samenwerking met de academie Coaching rondom Kanker het symposium ‘In het oog van de storm’.
De ontvangst is om 13:00 uur, het programma is van 13:30 tot bijeenkomst is van 14.30 tot 16.30 uur.

Wat?
Tijdens deze middag staat de vraag centraal hoe je als professional omgaat met kanker. Het symposium is de start van een post-hbo en minor, en heeft een co-creatieve opzet.
Patiënten en naasten zijn van harte uitgenodigd om bij deze middag aanwezig te zijn. Een professional kan immers enkel professioneel zijn en/of worden als eerst de stem van hen die geraakt zijn wordt gehoord! Ook vrijwilligers en (ervaren)professionals zijn van harte welkom, want goede begeleiding ontstaat altijd en alleen in dialoog met elkaar.

Daarnaast zijn er op 7 en 14 mei gratis webinars.

Waar?
Christelijke Hogeschool Ede • Oude kerkweg 100 • Ede

Aanmelden?
De kosten voor deelname zijn € 60,-. Graag aanmelden via de website van Christelijke Hogeschool Ede.

Informatiedag • 27 juni 2018 • St. Antonius Ziekenhuis

Wanneer?
Op 27 juni organiseert het St. Antonius Ziekenhuis een informatiedag voor patiënten met een Barrett slokdarm die een endoscopische behandeling hebben gehad voor dysplasie of een vroege vorm van slokdarmkanker. Vanaf 12:30 uur ontvangst, het programma is van 13:00 tot 17:00 uur.

Wat?
De informatiedag staat in het teken van alles wat met een Barrett slokdarm en vroege vormen van slokdarmkanker te maken heeft. Barrett is vaak een voorstadium van slokdarmkanker. Leden van het slokdarmteam van het St. Antonius Ziekenhuis zullen vertellen over zeer uiteenlopende onderwerpen, van wat het ziektebeeld precies inhoudt tot de behandelmogelijkheden en de rol van wetenschappelijk onderzoek in het verbeteren van de behandeling. Daarnaast komt het onderwerp kwaliteit van leven en lotgenotencontact aan bod.

Waar?
St. Antonius Ziekenhuis (auditorium) • Koekoekslaan 1 • 3435 CM Nieuwegein

Aanmelden?
De dag is georganiseerd voor patiënten die recent zijn behandeld in het St. Antonius Ziekenhuis en uitnodigingen zijn per post verstuurd. Mocht je geïnteresseerd zijn in deelname en heb je geen uitnodiging ontvangen, dan kun je dit kenbaar maken op het emailadres wat.wilt.u.weten.over.barrett@gmail.com. Twee weken voor de informatiedag zal St. Antonius Ziekenhuis laten weten of deelname mogelijk is.

Vrijwilligersdag • 21 juli 2018 • SPKS

Wanneer?
Op 21 juli organiseert SPKS weer de vrijwilligersdag. Kom je ook?

Wat?
Bijeenkomst vrijwilligers SPKS, programma volgt.

Waar?
Locatie volgt •

Landelijke contactdag • 22 september 2018 • SPKS

Wanneer?
Op 22 september organiseert SPKS weer de Landelijke Contactdag. Kom je ook?

Wat?
Bijeenkomst donateurs SPKS, programma volgt.

Waar?
Locatie volgt •

Bijeenkomst: In balans met je stoma • Per regio Nederland

Wanneer?
Zodra er voldoende deelnemers zijn, starten we met de bijeenkomsten In balans met je stoma. Kom je ook?

Wat?
In de bijeenkomst ‘In balans met je stoma’ gaan we op een ontspannen en creatieve wijze met deelgenoten, stomadragers, op ontdekkingsreis naar de psychosociale problemen die wij tegenkomen in de maatschappij en in ons leven in het algemeen.
In diverse delen van het land gaan we werken met een groep van maximaal 30 deelgenoten.

Fase 1: Tijdens een ronde tafelgesprek delen wij onze angsten, frustraties, schaamte en woede. De sessies vinden plaats binnen een dagdeel. Tijdens het ronde tafelgesprek wordt er voor een lunch gezorgd. Na dit gesprek maken de deelnemers een keuze uit een ‘van klei gemaakte’ darmsectie. De deelnemers nemen dit darmdeel mee naar huis en gebruiken deze als talisman om hun frustraties en dergelijke helder te krijgen en zo hun nieuw verkregen leven van een andere kant te bezien.

Fase 2: In drie sessies met maximaal 10 deelnemers, komen we samen in de verschillende regio’s om elkaars ervaringen te delen. Dit vindt plaats in een atelier waar we kunnen werken met de klei. Dat doen we door letterlijk het ongebakken darmdeel kapot te gooien in de kleimenger. We voegen er water bij, zodat de klei weer werkbaar is. Daarna maakt elke deelnemer een eigen sculptuur. In de lunchpauze delen we onze ervaringen. Daarna kun je deze beschilderen met kleislib in de kleuren van je eigen keuze.

Fase 3: Na een maand kunnen de sculpturen worden gebakken en geglazuurd. Ter afsluiting van het project organiseren we een openbare tentoonstelling. We nodigen de media uit om de tentoonstelling in de publiciteit te brengen. Publiciteit die buitenstaanders beter op de hoogte brengt van de problemen waar een stomadrager tegenaan loopt. Tevens maken we een film om deze te delen met (toekomstige) deelgenoten.

Wie zijn de begeleiders?
Margreet Hajee: beeldend kunstenaar (specialisatie monumentaal keramische vormgeving), docent kunstgeschiedenis en handvaardigheid, stomadraagster en deelgenoot. Website Margreet Hajee.
Theo Elzinga: docent drama, acteur, theatermaker, stomadrager en deelgenoot.

Waar?
Per regio Nederland

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden bij Theo Elzinga, coördinator Leven met darmkanker, via het mailadres darmkanker@spks.nl (vermeld je contactadres).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.